Menu
 

"Latvijas pasts" izdos pastmarku bloku Ukrainas atbalstam; pusi no tā pārdošanas ieņēmumiem ziedos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli - "Latvijas pasts" Attēli - "Latvijas pasts"

"Latvijas pasts" izdos pastmarku bloku un speciālu aploksni, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, - no bloka pārdošanas 50% gūto ieņēmumu tiks novirzīti labdarības fonda "Ziedot.lv" programmai "Ukrainas atbalstam". Pastmarku bloka pārdošanas cena būs deviņi eiro.

Kā informē uzņēmumā, Ukrainas atbalstam veltītie filatēlijas izdevumi - pastmarkas, kupons un aploksne - veido vienotu patriotisku kompozīciju, kurā attēloti abu valstu neatkarības simboli - Neatkarības piemineklis Kijevā un Brīvības piemineklis Rīgā, Ukrainas un Latvijas valsts karogi, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā: "Mēs ar jums!" un "Slava Ukrainai!". Pastmarku bloka plānotā tirāža ir 20 000 eksemplāru, bet aplokšņu tirāža - 800 eksemplāru.

Katras blokā iekļautās pastmarkas nominālvērtība ir 1,44 eiro, un to iespējams izmantot vienkāršas vēstules ar svaru līdz 20 gramu nosūtīšanai uz 2. un 4.grupas valstīm. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Paredzams, ka sākotnēji pastmarku bloks būs iegādājams "Latvijas pasta" e-veikalā un Rīgas lielākajās pasta nodaļās: 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43, 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā "Origo" Stacijas laukumā 2 un pasta centrā "Sakta" Brīvības bulvārī 32. No 14.marta Ukrainas atbalstam izdotais pastmarku bloks būs pieejams pasta nodaļās visā Latvijā. Pastmarku bloka un speciālās aploksnes pirmās dienas zīmogošana 10.martā notiks pasta centrā "Sakta" Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.9.00 līdz 18.00, vēsta "Latvijas pasta" pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.