Menu
 

Krimuldas draudzē uzsāktas mācības jauniešu līderībai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē pēc krietni ilga pārtraukuma uz svētdienas skolas nodarbībām atkal klātienē pulcējas bērni un jaunieši. Jaunākie dalībnieki radoši darbojas savā pulkā, savukārt pusaudži vecumā no 13 līdz 15 gadiem “Erasmus+” programmas projektā “Mobilā programma jauniešiem” uzsākuši mācības līderības prasmju attīstīšanai, kā arī motivācijas un piederības sajūtas veicināšanai.

Kā informē projekta koordinatore Līva Tauriņa, martā projektā notikušas pirmās divas svētdienas skolas nodarbības, kurās atkalsatikšanās prieks bija patiess un sirdi sildošs. Vēl īpašāku to padarīja misionāra Deivida Hoses Saharavi (David Jose Saharaui), mūziķa Aivara Lapšāna un vijolnieces Ilzes Gagaines klātbūtne. Nodarbību mērķis bija rosināt jauniešus būt drosmīgiem, sekot sirds aicinājumam, ticēt saviem spēkiem un attīstīt talantus, tādējādi veicinot un stiprinot savu personību. To ar savu piemēru un personības harizmu apstiprināja draudzes viesis misionārs Deivids no Spānijas. Viņš klātesošajiem stāstīja par dalību misijas projektos Indijā un Āfrikā, kur strādājis ar bēgļiem. Esot Latvijā, misionāram darbs ar bēgļiem turpinās, jo nodarbībās kopā ar draudzes jauno paaudzi piedalījās bērni no Ukrainas, kas Latvijā kopā ar savām ģimenēm ieradušies kā kara bēgļi. Viņiem nesavtīgu atbalstu un palīdzību sniedz arī Krimuldas draudze. Svētdienas skolas nodarbības jauniešiem vada idejas un projekta autore, draudzes padomes locekle Sandija Zaļupe.

“Erasmus+” programmas projektā “Mobilā programma jauniešiem” tiek izstrādāta mācību programma ar 39 svētdienas skolas nodarbību stundu plāniem. Mācības paredzētas jauniešiem no 13 līdz 15 gadu vecumam, palīdzot viņiem izkopt tādas prasmes, kas vērstas uz jaunā cilvēka kā atbildīgas, motivētas, ar līdera īpašībām apveltītas personības attīstību. Mācību saturs balstīts kristīgajās pamatvērtībās, lai izskaustu jebkāda veida diskrimināciju un veicinātu jauniešu līdztiesību, daudzveidības pieņemšanu, pilsonisko aktivitāti un vēlmi iesaistīties sabiedriskajos procesos, atzīmē L.Tauriņa. Projektu kopā ar draudzi īsteno partneres – Rumānijas Skautu biedrība un Svētā Gabriela skola Spānijā.

Mācību programma būs atbalsts pedagogiem, tostarp svētdienas skolu skolotājiem, un apmācību vadītājiem darbā ar jauniešiem Latvijā un Eiropā. To būs iespēja izmantot un adaptēt gan jauniešu formālajā, gan neformālajā izglītībā dažādos sektoros, tostarp reliģijā, kultūrā un izglītībā. Mācību programma būs brīvi pieejama digitālajā vidē latviešu, spāņu, rumāņu un angļu valodā, vēsta projekta koordinatore.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.