Menu
 

Rehabilitācijas centrā "Vaivari" sāk jaunas ēkas būvniecību

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" ir sākta jaunas ēkas būvniecība, informēja "Vaivaru" attīstības fonda vadītāja Ulrika Eistreiķe.

Jaunajā ēkā tiks nodrošināti ambulatorie pakalpojumi, kā arī tur atradīsies ortozēšanas un protezēšanas centrs un medicīniskās dokumentācijas arhīvs. Būvniecību plānots pabeigt 2023.gadā. Centrs tiks būvēts rekultivētā teritorijā Asaru prospektā 61, kurā agrāk atradās dzesēšanas baseins un sūkņu māja, kas tagad nojaukti.

Pēc Eistreiķes sniegtās informācijas, pēdējos gados "Vaivariem" liels izaicinājums bijis pacientu rehabilitācija pēc smagi pārslimota Covid-19. Tādēļ centrā izveidota īpaša rehabilitācijas programma un atvērta jauna nodaļa. Tā ir paredzēta pacientiem, kuriem pēc ilgstošas intensīvās terapijas izveidojās tā sauktais pēcintensīvās terapijas sindroms.

Tuvākajā nākotnē "Vaivari" ir gatavi iesaistīties Ukrainas karā cietušo rehabilitācijā. Centrs jau 2014.gadā uzņēma pacientus no kara plosītajiem Ukrainas apgabaliem un arī tagad var palīdzēt atgūties pēc traumām un ievainojumiem, vajadzības gadījumos konsultējoties ar kolēģiem.

"Vaivari" ir terciārā līmeņa ārstniecības iestāde, kurā specializētu rehabilitāciju saņem viskomplicētākie un sarežģītākie pacienti. Centrs kopš 2014.gada piedāvā četras Eiropā akreditētas rehabilitācijas programmas. Tāpat pacientiem ir pieejams arī dienas stacionārs, rehabilitācija mājās un ambulatorie pakalpojumi.

Ar "Vaivaru" attīstības fonda atbalstu Jūrmalā ir pieejamas arī vairākas rekreācijas aktivitātes, tostarp treniņlaukums ar dažādām virsmām un reljefu riteņkrēslu lietotājiem, dārzkopības iemaņu stūrītis, disku golfa laukums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.