Menu
 

Spiegošanā Krievijas labā apsūdzētais publiski aicina citus spiegus pārtraukt nodot savu valsti

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Spiegošanā Krievijas labā apsūdzētais Valentīns Frolovs publiski aicinājis pārtraukt nodot valsti tās personas, kuras joprojām turpina sadarboties ar Krievijas speciālajiem dienestiem.

Frolovs portālā "Delfi" ievietotajā paziņojumā norādījis, ka pirmās tiesu instances piespriestie pieci gadi cietumā ir taisnīgs un pelnīts sods un viņa paveiktais nodarījums nepelna toleranci, jo tam nav un nevar būt nekādu attaisnojumu.

Laikā, kad atradies apcietinājumā, viņš uzzinājis, ka Krievijas bruņotie spēki iebrukuši Ukrainā. Viņu pārņēmis neizmērojams kauns un vienlaicīgi niknums, iedomājoties, ka Krievijas militāras agresijas gadījumā, iespējams, arī viņa sniegtā informācija kaut vai vismaz daļēji varētu tikt izmantota tieši šādiem nolūkiem.

Vīrietis lūdzis piedošanu tai sabiedrības daļai, kurai patiesi rūp neatkarīgas un cilvēka brīvību cienošas Latvijas liktenis.

Vienlaikus viņš aicinot visus tos, kuri joprojām turpina sadarboties ar Krievijas speciālajiem dienestiem, pārtraukt nodot savu valsti.

"Aicinu pārstāt baidīties. Atsakieties no savas ēnu karjeras! Un tāpēc aicinu pašiem doties uz attiecīgajām kompetentajām iestādēm, lai pieteiktos par vainīgiem nodarījumos, kas tik un tā turpinās grauzt jūsu būtību. Ne tikai tamdēļ, lai pārtrauktu darboties pret Latvijas valsti, bet arī lai atbrīvotu savu sirdsapziņu - lai iegūtu mieru, ticību un pārliecību par nākotni," teikts Frolova paziņojumā.

Jau ziņots, ka Frolovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par ziņu nelikumīgu vākšanu un to tiešu nodošanu ārvalsts izlūkdienestam. 17.maijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nosprieda atzīt apsūdzēto par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīt ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem. Soda laikā ieskaitīs laiku, ko vīrietis pavadīja apcietinājumā, - sešus mēnešus.

Līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim tiesa atstāja negrozītu Frolovam piemēroto drošības līdzekli - drošības naudu. Turklāt viņam piemērots papildu drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts.

Frolovam vēl ir iespēja spriedumu pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Prokuratūra ar spriedumu ir apmierināta un neplāno iesniegt protestu, iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" 8.maijā vēstīja, ka Pierīgā dzīvojošais būvuzņēmējs Frolovs, kurš 80. gados dienējis Padomju armijā, ilgstoši spiegojis Krievijas interesēs.

No Valsts drošības dienesta (VDD) gada pārskata varot izsecināt, ka Frolovs vācis izlūkziņas par NATO spēku ierašanos un izvietojumu Baltijā, militārajai loģistikai izmantotajām lidostām, Latvijas aizsardzības spējām un iekšpolitiku, vēstīja "De facto".

Frolovam pērn tika noteikts apcietinājums kā drošības līdzeklis. Viņa advokāts Egons Rusanovs lūdza apcietinājumu nomainīt pret drošības naudu, un nesen izmeklēšanas tiesnese Biruta Horuna viņu atbrīvoja pret 30 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.