Menu
 

Izsludina sarunu procedūru ekspertīzei par elektrotīkla trases paplašināšanas ietekmi uz vidi Ķemeru Nacionālajā parkā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

AS "Augstsprieguma tīkls" izsludinājusi sarunu procedūru ekspertīzes veikšanai un slēdziena saņemšanai par elektrotīkla trases paplašināšanas darbu iespējamo ietekmi uz vidi Ķemeru Nacionālā parka teritorijā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sarunu procedūras nolikumā teikts, ka darbu veicējiem būs jāsagatavo sugu un biotopu aizsardzības jomā sertificētu ekspertu atzinumi par plānoto darbu ietekmi uz īpaši aizsargājamām sugām un biotopiem, mikroliegumiem, ornitologu atzinums par plānoto darbu ietekmi uz īpaši aizsargājamo putnu sugu aizsardzību, kā arī sertificētu ornitologu aizsardzības jomā un ekspertu atzinumu veidots apraksts par paredzēto darbu organizāciju "Ķemeru-Jaunķemeru" teritorijā, kurā atrodas īpaši aizsargājamās putnu sugas.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš sarunu procedūrā noteikts 19.jūlija plkst.11.00. Savukārt līguma izpildes termiņš noteikts līdz 2022.gada 1.decembrim.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Augstsprieguma tīkla" auditētais apgrozījums bija 125,787 miljoni eiro, kas ir par 14,3% mazāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās vairākkārt un bija 54,846 miljoni eiro. Savukārt "Augstsprieguma tīkla" koncerna ieņēmumi pērn bija 182,226 miljoni eiro, kas ir par 26,2% vairāk nekā 2020.gadā, bet koncerna peļņa samazinājās 6,5 reizes un bija 10,097 miljoni eiro.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā.

"Augstsprieguma tīkls" pieder valstij. Tā obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.