Menu
 

Zinātnieku naktī plašākai sabiedrībai tiks atvērtas augstskolas un zinātniskie institūti

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - IZM Ilustrācija - IZM

30.septembrī norisināsies pasākums "Zinātnieku nakts 2022", kur plašākai sabiedrībai tiks atvērtas augstskolas un zinātniskie institūti, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļa.

Augstskolas un zinātniskie institūti tiks atvērti, lai ikviens interesents varētu tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus, piedalīties eksperimentos un diskusijās.

Eiropas Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas jau 17.gadu septembra pēdējā piektdienā vienlaicīgi notiek visā Eiropā. Zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārzinātniskā veidā iepazīstina ar dažādām zinātnes nozarēm, inovatīvām metodēm un tehnoloģijām, kas, pateicoties zinātnei, ir pieejamas industrijai vai ikvienam cilvēkam.

Šogad Zinātnieku nakts pasākumus īsteno Latvijas augstskolas un zinātniskie institūti Rīgā, Liepājā, Jelgavā un citās pilsētās.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina visus interesentus apmeklēt pasākumus RTU - studentu pilsētiņā Ķīpsalā, lai uzzinātu, kā darbojas un ko sevī ietver jēdziens "viedā pilsēta" - viedās tehnoloģijas, ēkas, infrastruktūra, tas un daudz kas cits, kas darbojas un mijiedarbojas, lai padarītu mūsu dzīvi ērtāku un kvalitatīvāku.

Latvijas Universitātes zinātnieki Zinātņu mājas un Dabas mājas apmeklētājiem ļaus ieskatīties savā pētnieciskajā darbībā, stāstīs par dažādiem izpētes objektiem un rādīs interesantus eksperimentus. Apmeklētāji varēs iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem, piedalīties zinātniskos eksperimentos un uz brīdi izjust zinātnieka ikdienu.

Par pasākuma noskaņu Jelgavā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) rūpēsies Aldis Kalniņš no "Zili brīnumi", kurš apmeklētājiem atklās zinātnes plašumus izklaidējošā veidā, savukārt universitātes zinātnieki sniegs ieskatu par viedām pilsētām un urbānās lauksaimniecības jautājumiem.

Liepājas Universitāte (LiepU) apmeklētājus aicinās spēlēt interaktīvas spēles, piedalīties robotikas meistarklasē un klātienē iepazīties ar LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentu veiktajiem pētījumiem un inovatīvajiem risinājumiem.

Kā arī citas izglītības iestādes, kā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Biznesa augstskola "Turība", Transporta un sakaru institūts un Latvijas Organiskās sintēzes institūts, papildinās piedāvāto pasākumu klāstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.