Menu
 

Aptauja: 51% Latvijas iedzīvotāju konteineru pieejamība motivētu šķirot atkritumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pārtikas ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmuma "Mars Latvia" īstenotā aptauja, kas veikta sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija", atklāj, ka būtiskākais faktors, kas motivētu Latvijas iedzīvotājus šķirot atkritumus, ir atkritumu šķirošanas konteineru pieejamība - tā norādījuši 51% aptaujāto. Savukārt 20% aptaujāto kā motivējošāko faktoru atkritumu šķirošanai norādīja pieejamāku depozīta sistēmu, informē "Mars Latvia" pārstāvji.

Aptauja arī liecina, ka atkritumu šķirošanas konteineru pieejamība ir īpaši motivējošs faktors šķirot atkritumus senioriem vecumā no 60 līdz 74 gadiem (62%). Otrs populārākais faktors (20%), kas motivētu Latvijas iedzīvotājus, ir pieejamāka depozīta sistēma - jaunākā paaudze vecumā no 18 līdz 29 gadiem (25%) atzīmēja šo atbildi biežāk nekā citi aptaujas dalībnieki.

Mazāk populāri faktori, kas mudinātu cilvēkus šķirot atkritumus, ir vēl lielāka klimata krīze, nekā šobrīd to jau redzam (4%), aktīvāki atkritumu šķirošanas paradumi darbavietā (3%), draugu pamudinājums (2%) un bērnu ieteikums (1%). Diemžēl 6% atklāja, ka viņus neinteresē atkritumu šķirošana.

Aptauja tika veikta 2022.gada augustā sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvia". Kopumā aptaujā piedalījās 1000 Latvijā dzīvojoši, ekonomiski aktīvi iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem, vēsta "Mars Latvia" pārstāvji.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.