Logo
Drukāt šo lapu

LAD izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu zvejnieku atbalstam piekrastes zvejā

Foto - Zemkopības ministrija Foto - Zemkopības ministrija

Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Atbalsts zvejniekiem piekrastes zvejā", liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā informē LAD, zvejniekiem piekrastes zvejā būs iespējams saņemt atbalstu būvniecībai, pārbūvei, atjaunošanai, jaunu pamatlīdzekļu iegādei un arī lietota zvejas kuģa iegādei jaunajam zvejniekam.

Atbalsts domāts arī investīcijām zvejas kuģos zvejniekiem, kuri pēdējos divos kalendārajos gados pirms atbalsta pieteikuma iesniegšanas gada zvejas darbības ir veikuši ne mazāk kā 60 dienas.

Tāpat LAD informē, ka atbalsta intensitāte 100% paredzēta darbībām piekrastes zvejā, ja lieto zvejas kuģi, kura lielākais garums ir mazāks par 12 metriem un neizmanto velkamus zvejas rīkus.

Savukārt 40% atbalsta intensitāte būs jaunajam zvejniekam, iegādājoties pirmo kuģi, galvenā dzinēja vai palīgdzinēja nomaiņai vai modernizācijai un kuģa bruto tilpības palielināšanai, lai uzlabotu drošību, darba apstākļus vai energoefektivitāti, pārsniedzot normatīvos noteiktās prasības.

Pirmās kārtas pieejamais publiskais finansējums ir viens miljons eiro. Projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 7.novembra līdz 6.decembrim.

Piekrastes zvejas attīstības plāna īstenošanas beigu datums ir 2024.gada 31.decembris.

Plašāka informācija pieejama LAD mājaslapā.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024