Menu
 

Siguldas basketbolisti uzvar Ādažos, Babītes komanda zaudē Piņķos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Sigulda/Modern House" Foto - "Sigulda/Modern House"

Reģionālās basketbola līgas (RBL) otrās kārtas spēles piektdien vakarā aizvadīja trīs Pierīgas komandas, turklāt divas no tām tikās savā starpā – basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” savās mājās piekāpās “Sigulda/Modern House” vienībai. Otro zaudējumu jaunajā sezonā piedzīvoja arī “Babītes” basketbolisti.

Siguldieši Ādažu sākumskolas sporta zālē ātri pārņēma vadību (12:2), bet pirmā puslaika nogalē jau bija panākuši 17 punktu pārsvaru (41:24). Ceturtās ceturtdaļas sākumā ar trim rezultatīviem uzbrukumiem pēc kārtas ādažniekiem izdevās atjaunot intrigu (58:63), un 79 sekundes līdz pamatlaika beigām viņi ar diviem trīspunktniekiem panāca vairs tikai “mīnus trīs” (74:77), tomēr abos gadījumos Siguldas basketbolisti kritiskajos brīžos atrada atbildi un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 82:75.

BK “Ādaži/Carnikava” labā Rolands Dovgjallo guva 16 punktus, Niks Gaigalietis 15 un Viesturs Kohs 13 punktus, bet uzvarētājiem rezultatīvākie bija Toms Ķēdis (19 p.), Nauris Bikovs (16) un Kārlis Večens (15).

Piņķos “Babīte” uzņēma Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (iepriekš pazīstama kā LLU) studentus un ar precīzu tālmetienu pirmajā uzbrukumā izvirzījās vadībā 3:0. Taču turpinājumā noteikumus laukumā diktēja jelgavnieki – 21:8 pēc pirmās ceturtdaļas un 50:21 pēc pirmā puslaika. Pēc pārtraukuma spēle ritēja līdzīgāk, tomēr uzvarētāji par spīti mājinieku beigu ofensīvai (8:0) bija skaidri jau labu brīdi pirms beigām – “Babītei” zaudējums 53:71.

Laukuma saimnieku rindās desmit gūtu punktu robežu pārsniedza vienīgi Emīls Erciņš (13 p.).

Jau ziņots, ka RBL otrajā kārtā divas dienas iepriekš otro zaudējumu piedzīvoja Mārupes sporta centra basketbolisti, bet otro uzvaru izcīnīja Salaspils sporta skolas komanda, kuriem nākamnedēļ paredzētas divas atbildīgas spēles – trešdien Latvijas kausa pirmās kārtas mačs pret “Gulbenes bukiem”, bet piektdien principiāla cīņā ar “Sigulda/Modern house” komandu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.