Logo
Drukāt šo lapu

Siltums turpināsies arī nākamajā nedēļā

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Gan oktobra beigās, gan novembra sākumā Latvijā būs šim laikam neraksturīgi augsta gaisa temperatūra - gaidāmi siltuma rekordi, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +9..+15 grādi, atsevišķās dienās tā vietām var sasniegt pat +17 grādus. Nakts un rīta stundās temperatūra noslīdēs līdz +6..+12 grādiem, dažkārt, debesīm skaidrojoties, vietām - pārsvarā austrumu novados - gaiss kļūs par dažiem grādiem dzestrāks.

Vējš galvenokārt pūtīs no dienvidiem un rietumiem, reizēm tas kļūs brāzmains.

Saglabājoties paaugstinātam gaisa mitrumam, palaikam gaidāma dūmaka un migla, kā arī lietus. Nokrišņi visbiežāk būs nelieli.

Sagaidāms, ka novembris Latvijā būs krietni siltāks par normu, bet lielākā temperatūras novirze prognozēta tieši mēneša sākumā.

Silto laiku Eiropas lielākajai daļai sagādā gaisa plūsma no dienvidrietumiem, ko nodrošina cikloni Eiropas rietumos un ziemeļos un augsta spiediena apgabals pārējā teritorijā. Atbilstoši sezonālajām prognozēm sinoptiskā situācija ziemā mainīsies un ir gaidāmi aukstuma viļņi, tomēr ziemas vidējā gaisa temperatūra tiek prognozēta virs normas.

Kā ziņots, arī iepriekšējos četros gados gan oktobris, gan novembris valstī bija siltāks par daudzu gadu vidējo rādītāju, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Pēdējos desmit gados tikai vienu reizi - 2016.gadā - novembra vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija zem normas, savukārt 2020.gadā tā pakāpās 3,3 grādus virs normas, sasniedzot +5,5 grādus, kas ir jauns novembra rekords.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024