Logo
Drukāt šo lapu

Siguldiete Kupča zaudē cīņā par vietu pasaules junioru badmintona čempionāta astotdaļfinālā

Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Siguldas badmintona kluba pārstāve Anna Kupča bija pārliecinoši labākā no Latvijas izlases Spānijā notiekošajā pasaules junioru badmintona čempionātā. Viņa vienīgā spēja gūt panākumus individuālajos turnīros un arī izcīnīja vairumu uzvaru komandu turnīrā.

Vienspēļu turnīrā juniorēm Anna pirmajā kārtā uzvarēja Emīliju Pērsimu no Igaunijas 2:0 (21:18, 21:15), otrajā ar 2:0 (21:10, 21:19) pārspēja Leu Vībohovu no Slovākijas, bet trešdien cīņā par vietu astotdaļfinālā neatrada argumentus pret Esteri Vardojo no Indonēzijas, kura turnīrā ir izlikta ar trešo numuru – 0:2 (5:21, 4:21).

Visi pārējie Latvijas badmintonisti piedzīvoja zaudējumus jau pirmajā spēlēs, tostarp Anna Kupča pārī ar novadnieci Anniju Rulli-Titavu dubultspēļu turnīrā – 0:2 (5:21, 7:21) pret Rui Kijamu un Kanano Muroju no Japānas.

Pagājušās nedēļas nogalē notikušajā pasaules komandu čempionātā trenera Aināra Gurecka vadītā Latvijas junioru izlase, kuru vēl pārstāvēja Arīna Babre, Toms Sala, Edžus Meirāns un Rihards Žugs, 38 izlašu konkurence ierindojās 31.vietā. Apakšgrupas turnīrā Latvijas sportisti ar 0:5 zaudēja Indonēzijai, Malaizijai un Zviedrijai, turnīrā par 25.-32.vietu ar 1:4 Slovēnijai un ar 2:3 Portugālei, bet pēdējā mačā ar 4:1 pārspēja Armēniju.

Individuāli sekmīgākā no latviešiem bija Anna Kupča, kura izcīnīja divas uzvaras vienspēlēs, divas uzvaras kopā ar Anniju Rulli-Titavu dubultspēlēs un vienu kopā ar Rihardu Žugu “mikstā”. Pa vienai uzvarai vienspēlēs Edžum Meirānam un Arīnai Babrei.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024