Menu
 

Pirmā atvērtā vēstures stunda notiek Siguldas Valsts ģimnāzijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pirmā atvērtā vēstures stunda notiek Siguldas Valsts ģimnāzijā Foto: www.sigulda.lv

Sociālās atmiņas pētniecības centrs dažādu Latvijas novadu skolās organizē atvērtās vēstures stundas ar mērķi nostiprināt izpratni par būtiskiem Latvijas vēstures notikumiem un to interpretāciju. Siguldas Valsts ģimnāzija bija pirmā Latvijas skola, kurā aizsākās pētniecības centra sagatavoto lekciju cikls un skolēniem bija iespēja uzklausīt erudītu vēsturnieku viedokļus.

Kā informē Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Inese Berga, 15. oktobrī skolas zālē 12.a, b, d, un 11.c klases skolēni piedalījās vēstures stundā "Fakti un maldināšana – Latvijas valsts izveidošana un zaudēšana", ko vadīja vēstures doktori Jānis Šiliņš un Uldis Neiburgs. Abi vēsturnieki pievērsa skolēnu uzmanību pretrunīgi vērtētiem 20. gadsimta Latvijas vēstures notikumiem, analizēja kļūdainu vai apzināti maldinošu informāciju, kuru var atrast sociālajos tīklos.

Jānis Šiliņš vairāk akcentēja mītus par Latvijas valsts tapšanas laiku (1918–1920), bet Uldis Neiburgs pievērsās 2. pasaules kara un pēckara Latvijas vēstures tēmām. Lektori uzsvēra Latvijas vēstures izzināšanas aktualitāti, tuvojoties valsts simtgadei. Pēc pasākuma skolēni turpināja izzināt un precizēt sev interesējošos jautājumus, vēsta I. Berga.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.