Menu
 

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāja amatā stājas Rihards Kozlovskis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Rihardu Kozlovski (JV). Par komisijas priekšsēdētāja biedru deputāti šodien ievēlēja Andri Šuvajevu (P), bet par sekretāru – Jāni Vitenbergu (NA).

Komisijā strādās arī deputāti Skaidrīte Ābrama (P), Inga Bērziņa (JV), Andris Bērziņš (ZZS), Andrejs Ceļapīters (JV), Ilze Indriksone (NA), Arturs Krišjānis Kariņš (JV), Dmitrijs Kovaļenko (Stab.), Linda Matisone (AS), Ramona Petraviča (LPV), Viktorija Pleškāne (Stab.), Jānis Skrastiņš (JV), Viktors Valainis (ZZS) un Aiva Vīksna (AS). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Rihards Kozlovskis bijis ievēlēts arī 12. un 13.Saeimā. Iepriekš darbojies Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā un Pieprasījumu komisijā. Kā priekšsēdētājs darbojies parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas izveidota, lai izmeklētu Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, kā arī nosauktu to politisko amatpersonu vārdus, kuras izraisījušas neatgriezeniski negatīvas sekas Latvijai.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība. Valsts kontroles auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu. Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.