Menu
 

Rīgas plānošanas reģionu turpmāk vadīs Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Žilko

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - rpr.gov.lv Foto - rpr.gov.lv

Par Rīgas plānošanas reģiona (RPR) Attīstības padomes priekšsēdētāju iecelts Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, bet par priekšsēdētāja vietnieku – Rīgas domes deputāts Edvards Ratnieks.

Iepriekš reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja amatu ieņēma agrākais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, bet viņa vietnieka amatu ieņēma agrākais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns. Līdz ar šo un vēl arī Salaspils un Siguldas novadu vadītāju ievēlēšanu 14. Saeimā RPR bija jāizraugās jauna reģiona vadība un jāieceļ jauni padomes locekļi.

Par jaunajiem Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes locekļiem kļuvuši Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Salaspils novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks un Rīgas valstspilsētas pašvaldības domes deputāts Edvards Ratnieks.

Padomē turpinās darboties Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Ropažu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne, Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš, kā arī Rīgas pārstāvji – Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis un deputāti Jānis Ozols, Justīne Panteļējeva, Dainis Turlais un Andris Morozovs.

Kā atgādina RPR, kārtība nosaka, ka Attīstības padomes priekšsēdētāja amatam uz diviem gadiem tiek iecelts Pierīgas pašvaldību pārstāvis (no pēdējo pašvaldību vēlēšanu brīža), savukārt par vietnieku tiek izraudzīts Rīgas pārstāvis. Pēc diviem gadiem notiek rotācija, un šo amatu uz turpmākiem diviem gadiem ieņem Rīgas pārstāvis, bet par vietnieku kļūst Pierīgas pašvaldību pārstāvis. Tādā veidā tiek nodrošināts līdzsvars un paritāte starp Rīgu un Pierīgu.

Attīstības padomes nolikums nosaka, ka Rīgas plānošanas reģionā darbojas Attīstības padome 14 dalībnieku sastāvā: no katras pašvaldības pa vienam pārstāvim un no Rīgas – seši locekļi.

Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Ķekava, Mārupe, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.