Menu
 

Vācijas Žurnālistu savienība aicina atjaunot "Doždj" licenci

  • Autors:  LETA--DW

Vācijas Žurnālistu savienība (DJV) un arodbiedrība "Ver.di" otrdien aicinājušas Latvijas varasiestādes atjaunot televīzijas kanāla "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") licenci.

"Preses brīvība ir universāla. Tas attiecas arī uz Latviju neatkarīgi no tā, cik lielas ir bailes no kaimiņos esošās Krievijas," paziņojis DJV priekšsēdētājs Franks Īberals.

Savukārt "Ver.di" vadītājs Franks Verneke Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu par "Doždj" licences anulēšanu nosaucis par "patvaļu", kas "ir acīmredzamā pretrunā ar Eiropas Savienības vērtībām".

"Ja tagad tiks pārtraukta "Doždj" raidīšana no Latvijas, krieviem tiks liegts viens no nedaudzajiem palikušajiem neatkarīgajiem un uzticamajiem informācijas avotiem," apgalvojis Verneke. Viņš arī uzstājis, ka Latvijas iestāžu lēmums esot Kremļa interesēs un ka tam nevarot piekrist neviens eiropietis.

Jau vēstīts, ka NEPLP nolēma anulēt apraides atļauju "Doždj". Lēmums stājās spēkā naktī uz ceturtdienu, kad "Doždj" bija jāpārtrauc raidīšana Latvijas teritorijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.