Menu
 

Foto: Bērnu slimnīcā svinīgi atklāta Dienas stacionāra atjaunotā ēka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

4.janvārī Bērnu slimnīcā svinīgi atklāta Dienas stacionāra atjaunotā ēka, kas jau no novembra sākuma uzņem pacientus. Ēkas rekonstrukcija veikta ļoti īsā laika periodā, izmantojot iespēju pieteikties augstas gatavības projektu finansējumam 2021.gadā ar mērķi, lai Dienas stacionārā radītu epidemioloģiski drošu, mūsdienīgu un mājīgu vidi, kas palīdz mazajiem pacientiem atveseļoties un viņu vecākiem, kā arī darbiniekiem justies mierīgi un ērti.

Pirms rekonstrukcijas, kas sākās 2021.gadā, Bērnu slimnīcas Dienas stacionārs pakalpojumus sniedza divās ēkās, kur telpas bija ne tikai morāli novecojušas, bet arī neatbilda epidemioloģiskajām prasībām platību, ventilācijas un apkures režīma dēļ. Atjaunotajā ēkā izbūvētas 34 vienvietīgas palātas, kuras aprīkotas ar visu nepieciešamo medicīnisko manipulāciju veikšanai, katrā palātā ir ērti atpūtas krēsli vecākiem, Dienas stacionārā ir plašas procedūru telpas, ierīkota arī rotaļu istaba un atpūtas stūrītis.

Dienas stacionāram izveidota atsevišķa reģistratūra, pakalpojumi tagad tiek sniegti vienuviet, norobežoti no slimnīcas kopējās pacientu plūsmas, kas rada iespēju ievērot maksimālu epidemioloģisko drošību.

Dienas stacionāri tiek veidoti ar mērķi mazināt vajadzību palikt slimnīcā nelielu operāciju vai procedūru, kuras var veikt tikai medicīnas iestādē, dēļ. Tāpēc slimnīcās tie darbojas kā īpaši ambulatorie centri, lai pacientiem dotu iespēju vakarā doties mājās. Dienas stacionārs Bērnu slimnīcā kā atsevišķa struktūra darbu sāka 2012. gada jūlijā, kad ambulatoros pakalpojumus sniedza vairākās nodaļās, pacienti vēl nebija nodalīti no slimnīcas kopējas plūsmas.

 “Covid-19 pandēmijas laiks mums daudz ko iemācīja, tai skaitā – pārdomāt katru pacienta soli, kamēr viņš atrodas Bērnu slimnīcā, lai mazinātu inficēšanās risku ar slimībām, kuru dēļ šeit atrodas citi bērni. Atjaunotajā ēkā visas palātas ir vienvietīgas, kas ļauj nodrošināt arī pacienta un viņa ģimenes locekļu privātumu. Tikpat svarīgs aspekts ir Dienas stacionārā radītā mājīgā vide, kas mazina bailes, nomierina un veicina atveseļošanos,” bilda, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

“Bērnu slimnīcā arvien lielāks īpatsvars ir ambulatori sniegtajiem pakalpojumiem, no kuriem daļa tiek sniegti Dienas stacionārā. Ja stacionārā dienā vidēji ārstējas vidēji 250 pacientu, kas te parasti pavada vairākas dienas, tad katru dienu vismaz 34 pacienti nonāk Dienas stacionārā, un tie ir aptuveni 700 pacienti mēnesī, kurus varam ārstēt, sniedzot visu nepieciešamo palīdzību, bet neliekot nakšņot slimnīcā. Dienas stacionāra loma Bērnu slimnīcā ar katru gadu tikai pieaugs, jo mēs, konsultējot katru pacientu, domājam par to, lai atrastu bērniem draudzīgākos veselības aprūpes sniegšanas veidus,” skaidroja Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.