Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai kādreiz esat saskāries ar diskriminējošu attieksmi pret sevi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - pixabay.com un Ritvars Raits Foto - pixabay.com un Ritvars Raits

Juridiskā izpratnē par diskrimināciju ir uzskatāma nepamatota atšķirīga attieksme, bet, ja atšķirīga attieksme ir objektīvi pamatota, tad to nevar saukt par diskrimināciju.

JĀNIS no Ogres
Piedzīvot diskrimināciju man ir gadījies veikalos, kad es runāju latviski, bet pārdevēji mani nesaprot. Kādreiz tā arī Ogrē gadījās, bet pēdējā laikā vairs ne. Toties Jūrmalā un sevišķi Daugavpilī joprojām ir tā, ka daudzi pārdevēji jau uzreiz ar pircēju sāk runāt krieviski.

 

SANDA no Ogres
Diskrimināciju? Es teiktu, ka esmu izjutusi citādu attieksmi nevis sava vecuma, bet gan jaunības dēļ. Ja mēs runājam kaut vai par tādu darbu kā pirmsskolas vecuma bērnu pedagogs… Vecāki atveda savu bērnu, bet, kad ieraudzīja, ka esmu gados jauna, es jutu, ka viņos nebija ticības man, nebija uzticēšanās.

 

KRISTĪNE no Ogres
Es pieļauju, ka esmu redzējusi, kā kaut kāda iemesla dēļ tiek diskriminēts kāds cits. Viens no piemēriem būtu tāds, ka latvieši, lai arī saprot, ka cilvēks, kurš runā ar viņiem, ir krievvalodīgs, kategoriski negrib pāriet uz krievu valodu. Pati gan nekad neesmu jutusies diskriminēta.

 

ĀRIJA no Rīgas
Savulaik attiecībā pret mani tika izdarīts ļoti smags noziegums, bet ar diskrimināciju tas diez vai bija saistīts. Tādu parādību kā diskriminācija es gan neesmu izjutusi. Es esmu zemessardze – Zemessardzes seržante. Zemessardzē visi veči klausa mani, jo esmu viņu komandiere.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.