Menu
 

Enerģijas taupības pasākumi Ādažu pašvaldībai ļāvuši ietaupīt 300 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs, infografika - adazi.lv Foto - arhīvs, infografika - adazi.lv

Enerģijas taupības pasākumi Ādažu pašvaldībai ļāvuši ietaupīt 300 000 eiro, informē pašvaldība.

Pērn, strauji pieaugot energoizmaksām, pašvaldība ieviesa taupības pasākumus gan novadā, gan pašvaldības sabiedriskajās ēkās. Četru mēnešu laikā tas ļāvis ietaupīt gandrīz trešdaļu miljona eiro.

Taupības pasākumi novadā ieviesti kopš 2022.gada septembra, kad pakāpeniski tika samazināts ielu apgaismojums. Taupības pasākumu ietvaros tiek atslēgta katra otrā apgaismojuma laterna, elektroenerģija tiek taupīta arī nakts stundās, pilnībā atslēdzot apgaismojumu no plkst.23 līdz 6 ielās ar nelielu satiksmes intensitāti.

Paralēli notiek taupības pasākumi arī pašvaldības sabiedriskajās ēkās, piemēram, pašvaldības domē un daļā citu iestāžu piektdienās un pirmssvētku dienās darbinieki strādā attālināti, kā arī tiek veikti citi pasākumi energoefektivitātes veicināšanai.

Laika posmā no 2022.gada septembra līdz decembrim visvairāk izdevies ietaupīt tieši ielu apgaismojuma pozīcijā - 42,7%, salīdzinot ar šo pašu laika periodu pirms gada. Savukārt Ādažu novada pašvaldības sabiedriskajās ēkās izdevies ietaupīt 21,1% no elektroenerģijas un 21,6% no siltumenerģijas patēriņa, salīdzinot ar 2021.gada decembri.

Kopējais ietaupījums no septembra līdz decembrim, salīdzinot ar identisku periodu 2021.gadā, sasniedza gandrīz tūkstoti megavatstundu, kā arī 302 480 eiro. 

Taupot elektroenerģiju, noteiktās Ādažu novada ielās tika samazināta apgaismojuma intensitāte. Ādažos Gaujas, Attekas, Muižas, Podnieku ielās un Ataru ceļā elektroenerģijas patēriņš laika posmā no plkst.23 līdz 5 samazināts no 100% uz 30%, savukārt pārējā laikā apgaismojums darbojas ar 70% jaudu.

Ataru ceļā, Laimas, Podnieku un Gaujas ielās no vidusskolas līdz Zīļu ielai, kā arī ciematā "Dailas" izslēgts ir katrs otrais gaismeklis, bet drošības nolūkos apgaismojums atstāts krustojumos.

Līgo laukumā no plkst.23 līdz 6 apgaismojums atslēgts pilnībā.

Līdzīgi pasākumi tika ieviesti arī Carnikavas pagastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.