Menu
 

Pētījums: laiks privātajai dzīvei un saprotoša vadība jauniešiem ir būtiski aspekti darba devēja izvēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Konkurētspējīgs atalgojums ir tikai viens no kritērijiem, kādēļ jauni cilvēki izvēlas par labu konkrētajam darba devējam. Līdztekus tam viņiem ir svarīgi arī tādi aspekti kā darba un privātās dzīves līdzsvars (44%), sociālās garantijas un bonusi (42%), kā arī saprotoša vadība (35%), liecina viena no lielākajiem jauniešu nodarbinātājiem mūsu valstī, uzņēmuma “Evolution Latvia”, un pētījumu kompānijas “Norstat” sabiedriskās domas pētījums.

Apkopotā statistika liecina, ka līdz 2025. gadam jaunieši veidos teju ceturtdaļu no kopējā pasaules darbaspēka. Latvijā viņu īpatsvars būs nedaudz mazāks (ap 15%). Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka tieši jaunu cilvēku ienākšana darba tirgū maina organizāciju kultūras, vides, kā arī savstarpējo darba attiecību modeli.

Pētījuma rezultāti arī atklāj, ka 33% aptaujāto jauniešu būtiska ir karjeras izaugsme, bet katram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam vecumā no 18 līdz 29 gadiem svarīgs ir elastīgs darba režīms.

“Jauniešu izpratne par elastīgu darba režīmu atšķiras no vecākas paaudzes darbiniekiem. Pēdējie daudz biežāk vēlas strādāt konkrētu laiku, piemēram, no pulksten deviņiem līdz pieciem, lai pēcāk varētu veltīt laiku ģimenei, turpretī jaunieši grib pilnībā paši plānot savu darba laiku un strādāt vismaz daļēji attālināti, lai varētu darbu savienot gan ar studijām, gan citām brīvā laika pavadīšanas aktivitātēm, un darba devējiem ar to ir jārēķinās,“ norāda sociālā uzņēmuma un jauniešu platformas “Visas iespējas” dibinātājs Gustavs Mārtiņš Upmanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.