Menu
 

Rinkēvičs: Ad hoc starptautiska tribunāla izveide ANO aizgādībā nodrošinātu Krievijas vadības atbildību Ukrainas karā

  • Autors:  LETA
Foto - Ārlietu ministrija Foto - Ārlietu ministrija

Ad hoc starptautiska tribunāla izveide ANO aizgādībā nodrošinātu Krievijas vadības atbildību Ukrainas karā, sarunā ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrišu pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

"Krievijai ir jāatbild par kara noziegumiem, ko tā pastrādājusi Ukrainā. ANO šeit ir jāuzņemas galvenā loma. Starptautiskā Krimināltiesa nevar īstenot jurisdikciju attiecībā uz agresijas noziegumu pret Ukrainu, tādēļ mums ir jāizveido starptautisks mehānisms, lai risinātu agresijas noziegumus," norādīja Rinkēvičs.

Kā informē ĀM, Rinkēvičs uzsvēra, ka ANO ir jāuzņemas vadība, lai parādītu, ka normas, kuru mērķis ir civilā aizsardzība, ir dzelžains pienākums, kas tiek kolektīvi ievērots. Savukārt atbalsts Ukrainai ir jāturpina tik ilgi, cik nepieciešams.

Tāpat Rinkēvičs sarunā paudis bažas, ka Krievija izmanto dezinformāciju par Ukrainu kara blakusparādībām. Piemēram, pārtikas piegāžu deficītu izraisījis Krievijas karš pret Ukrainu, nevis Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Tikšanās laikā Rinkēvičs arī izteica atbalstu ANO reģionālajām un starptautiskajām iniciatīvām, tostarp labības iniciatīvai. "Mēs novērtējam Melnās jūras graudu iniciatīvu un atbalstām tās turpināšanu," uzsvēra Rinkēvičs.

Ministrijā informē, ka saistībā ar Krievijas agresiju Latvija aicina ANO Sekretariātu izmeklēt Irānas bezpilota lidaparātu un citu militāro preču izmantošanu, kas būtu skatāms kā ANO Drošības padomes rezolūcijas 2231 pārkāpums.

Tāpat Rinkēvičs ielūdza ANO ģenerālsekretāru apmeklēt Latviju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.