Logo
Drukāt šo lapu

Maijā Siguldas novadā orientieristi sacentīsies par Valsts prezidenta balvu

Foto - zvaigznustafete.lv Foto - zvaigznustafete.lv

Atzīmējot Latvijas Orientēšanās federācijas 60 gadu jubileju, 3.maijā Siguldas novadā pirmo reizi notiks Latvijas Valsts prezidenta balvas izcīņa orientēšanās stafetē “Zvaigžņu stafete”. Sacensību patrons  ir Valsts prezidents Egils Levits.

“Zvaigžņu stafete” ir nebijis sacensību formāts, kas notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas priekšvakarā skaistajos Gaujas Nacionālā parka Braslas mežos. Sacensības plānotas stafetes veidā no plkst. 20.00 līdz nakts tumsai piecu cilvēku komandās. Stafete notiks gaismas un tumsas režīmos, atklājot orientēšanās demokrātiskumu un romantiku, sacenšanās azartu un spraigumu, stāsta sacensību idejas autors un producents Gunārs Dukšte.

Uzvarētāju sumināšana plānota uzreiz pēc pusnakts – jau Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas pirmajās minūtēs.

Orientēšanās kā sports un aktīvās atpūtas veids ir piemērots dažāda vecuma, dzimuma un sociālā stāvokļa cilvēkiem, kuriem ir svarīgs godīgas spēles princips, dabai draudzīgs dzīvesveids un rūpes par savu veselību.

“Orientēšanās  ir kļuvusi par Latvijā nozīmīgu un populāru sporta veidu. "Katru dienu visā Latvijā!" ir Latvijas Orientēšanās federācijas moto. Daudzos novados notiek regulāri tautas sacensību seriāli, tajos pulcējas simtiem un tūkstošiem aktīvās atpūtas cienītāju.  Savukārt sacensību “Zvaigžņu stafetes” moto ir  “Visi kopā!” – visi kopā, lai pulcinātu orientēšanās komandas no visas Latvijas, lai kopībā  atzīmētu valsts neatkarības svētkus un paustu apņēmību stiprināt Latvijas valsts izaugsmi un neatkarību,” uzsvēris Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Dagnis Dubrovskis.

Pieteikšanās sacensībām jau sākusies un turpināsies līdz 28. aprīlim šeit.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024