Logo
Drukāt šo lapu

Puntulis: Teātra, operas vai orķestra saturu un repertuāra politiku demokrātiskā valstī nevajadzētu regulēt politiski

Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Teātra, operas vai orķestra saturu un repertuāra politiku demokrātiskā valstī nevajadzētu regulēt politiski, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Latvijas Televīzijas raidījums "Kultūršoks" vēstīja, ka kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare, vijolniece Marta Spārniņa pēc 14 šajā muzikālajā apvienībā nostrādātiem gadiem nolēmusi to atstāt, jo nevēlas kara laikā izpildīt krievu autoru darbus, turpretim diriģents Normunds Šnē uzskata, ka mūzika nav saistāma ar politiku.

Kultūras ministrs atzīmēja, ka demokrātiskā valstī katra institūcija un radošās vienības pašas lemj par savu pilsonisko pozīciju un to realizē.

Pēc Puntuļa paustā, ja viņš pats būtu teātra, operas vai orķestra direktors vai mākslinieciskais vadītājs, tad veidotu repertuāra politiku bez krievu autoru darbiem, nosakot tiem moratoriju uz aktīvas karadarbības laiku.

Kā rakstīts, Ukrainas kultūras ministrs Oleksandrs Tkačenko Lielbritānijas laikrakstā "The Guardian" aicinājis Rietumvalstīs neatskaņot krievu mūziku, tai skaitā, Pētera Čaikovska mūziku, kamēr Krievija neizbeigs karu. Lietuvas Kultūras ministrija uz šo aicinājumu reaģējusi, aicinot Lietuvas kultūras iestādēm pārskatīt savu repertuāru.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024