Logo
Drukāt šo lapu

Zelenskis: Krimas deokupācijai alternatīvas nav

Krima tiks atbrīvota no krievu okupantiem, tam nav alternatīvas ne tikai Ukrainai, bet arī visai pasaulei, piektdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, uzrunājot Ukrainas karavīrus musulmaņus, Krimas tatāru tautas medžlisa pārstāvjus un musulmaņu valstu diplomātus.

"Mēs atgriezīsimies Krimā un tad pasaulē atgriezīsies miers, jo agresors zaudēs. Ukrainas uzvara nozīmēs dzīvības uzvaru - visu konfesiju, dažādas izcelsmes ukraiņu dzīvības, ukraiņu, kam ir viena cerība un ticība - ticība labajam," sacīja prezidents.

"Neaizmirsīsim, ka tieši ar Ukrainas Krimas okupāciju, ar represijām Krimā pret ukraiņu un Krimas tatāru, Krimas musulmaņu brīvību sākās Krievijas mēģinājums nospiest verdzības stāvoklī Ukrainu un citas Eiropas tautas," atgādināja Zelenskis.

"Krimas zemē šobrīd zem Krievijas trikolora valda ļaunums. Pazemojumi, represijas, slepkavības, karš. Bet tieši tur, kur sākās ļaunuma ceļš, tieši tur mūs gaida uzvara pār to."

"Krimas deokupācijai nav alternatīvas ne tikai Ukrainai, bet visai pasaulei. Kārtībai pasaulē, kas ir balstīta ANO konvencijās un Hartā, nevis slepkavu, izvarotāju un laupītāju kriminālajos paradumos, ko cenšas izplatīt Krievija," viņš uzsvēra.

"Ticu, ka lūgšanas par mieru visai mūsu zemei bez izņēmuma tiks uzklausītas. Ukraina ir pelnījusi to tāpat kā visas citas valstis it visur, kur Dievs svētījis zemi ar dzīvību," sacīja Ukrainas prezidents.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024