Menu
 

Neraugoties uz iedzīvotāju protestiem, Ķekavas dome tomēr lemj par labu veselības un sporta iestāžu apvienošanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Neraugoties uz iedzīvotāju protestiem, Ķekavas dome tomēr pieņēmusi lēmumu par veselības un sporta iestāžu apvienošanu.

Ķekavas novada dome lēma Ķekavas ambulanci pievienot Ķekavas sociālās aprūpes centram, bet Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Baldones Sporta kompleksa vietā uz apvienojamo iestāžu bāzes izveidot jaunu iestādi.

Darbu apvienotās iestādes sāks no 2024.gada 1.janvāra.

Ar apvienošanu plānots novērst iestāžu funkciju pārklāšanos, ieviest vienotu attīstības stratēģiju un labas pārvaldības praksi.

Lai nodrošinātu pakalpojumu nepārtrauktību, kā arī to, ka pārmaiņu process norit pārdomāti un saskaņoti, līdz 1.jūlijam, iesaistot Ķekavas ambulances un Ķekavas sociālās aprūpes centra darbiniekus, tiks izstrādāts abu iestāžu apvienošanas modelis un aktivitāšu plāns ar laika grafiku.

Tāpat līdz 1.jūlijam, iesaistot Baldones Sporta kompleksu, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru un izglītības iestādes, kā arī citus partnerus, tiks izstrādāti jaunās iestādes nosaukuma un nolikuma projekti, apvienošanas modelis un plāns, laika grafiks un struktūra. Domē ar reorganizējamo iestāžu apvienošanu saistītie dokumenti un plāni tiks izskatīti jūlija beigās.

Ķekavas mērs Juris Žilko (PPI) norāda, ka pēc administratīvi teritoriālās reformas, kad Baldones novads tika pievienots Ķekavas novadam, minēto iestāžu vadītājiem bija iespēja piedāvāt tālākās darbības, tai skaitā apvienošanās modeļus, paredzot vienmērīgu pakalpojumu pieejamību visā novadā. 

Taču teju divus gadus vēlāk šīs iestādes aizvien īsteno katra savu darbības stratēģiju, kas neparedz pakalpojumu optimizāciju un līdzsvarošanu un konkurē ar pašvaldības attīstības programmā iekļauto investīciju plānu. Tāpēc pašvaldība pieņēmusi lēmumu par iestāžu apvienošanu.

Jau vēstīts, ka lēmumi par iestāžu apvienošanu pieņemti, pamatojoties uz darba grupas ziņojumu par pašvaldības autonomās funkcijas - veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu - izvērtējumu. Tajā secināts, ka šobrīd pašvaldībā ar veselību, veselības veicināšanu un sporta jomu saistītos uzdevumus pilda vairākas iestādes, radot funkciju pārklāšanos un kavējot vienota stratēģiskā plāna izstrādi un realizāciju.

Iestāžu apvienošana ļaušot ietaupīt aptuveni 100 000 eiro gadā.

Pret veidu, kā tiek apvienotas veselības un sporta iestādes, iebilst daļa iedzīvotāju.

Dienu pirms Ķekavas domes sēdes, kurā tika lemts par iestāžu reorganizāciju, notika pikets, kurā piedalījās aptuveni 40 cilvēki

Piketētāji aģentūrai LETA atzina, ka necerēja uz domes lēmuma maiņu, bet viņu galvenais mērķis bija paust savu viedokli, ka šādiem procesiem ir jābūt pamatotiem un caurspīdīgiem, novēršot aizdomas par kādu atsevišķu interešu lobēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.