Menu
 

LIZDA: Pašlaik protestam atsaukušies vairāk nekā 26 000 izglītības un medicīnas nozares darbinieku (precizēta)

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pašlaik protesta gājienam un trīs dienu streikam ir atsaukušies vairāk nekā 26 000 izglītības un medicīnas nozares darbinieku, tostarp pedagogi, tehniskie darbinieki, zinātnieki, mediķi, aģentūru LETA informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadība. Paredzēts, ka gājienā piedalīsies aptuveni 7500 dalībnieki, savukārt galīgais streika atbalstītāju skaits vēl tiekot precizēts, jo līdz piektdienai, 14.aprīlim, ir iespēja tam pieteikties.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga skaidroja, ka lēmums rīkot trīs dienu streiku pieņemts, ņemot vērā, ka nav izpildīta streika vienošanās par pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku un darba slodzes sabalansēšanu. Streiks gan varētu nenotikt, ja politiķi atkal pēdējā brīdī piedāvās kādus risinājumus, jo šādā gadījumā zustu tiesiskais pamats streika rīkošanai.

Kā vēstīts, LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. LIZDA ir vērsusies pie Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS), Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV), izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV), finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas Agitas Zariņas-Stūres (JV), aicinot viņus ierasties 24.aprīlī Doma laukumā, kas ir gājiena galapunkts, lai uzklausītu arodbiedrības un nozares organizāciju pārstāvjus. Amatpersonu neierašanās gadījumā LIZDA izskatīs iespēju pieprasīt ministru demisiju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.