Menu
 

"E-silva": Kurināmās koksnes cena turpina stabilu lejupslīdi

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Atbilstoši iepriekšējām prognozēm kurināmā koksne turpina stabilu lejupslīdi, apses malkas cenai sasniedzot 50 eiro par kubikmetru, pavēstīja meža izsoļu sistēmas Latvijā "E-silva" pārstāvji.

Vienlaikus "E-silva" eksperti paredz, ka malkas cena savu kritumu varētu turpināt līdz maijam un atsākt lēnu augšupeju vasarā, kad tuvosies jaunā apkures sezona.

Kā liecina "E-silva" dati, par spīti nelielajam cenas kāpumam gada sākumā, martā augstākā cena apses malkai nokritās līdz 50 eiro par kubikmetru, jeb par 16,7% salīdzinājumā ar cenu februārī, kad tā bija 60 eiro par kubikmetru.

"E-silva" eksperti atzīmē ka, šāda cena pēdējo reizi tika fiksēta pirms gada, kad sākās negaidītais koksnes cenu kāpums.

Tikmēr bērza papīrmalkas augstākā cena noslīdēja no 83 eiro par kubikmetru februārī līdz 77 eiro par kubikmetru martā, kas ir kritums par 7,2%. Savukārt egles un priedes papīrmalkas cena samazinājās par 3,8% - no 78 eiro par kubikmetru marta sākumā līdz 75 eiro par kubikmetru marta beigās.

"E-silva" ir meža izsoļu platforma. "E-silva" uzturētājs ir Latvijas pilna servisa meža apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Forest Mentor Group".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.