Logo
Drukāt šo lapu

Ar tirdziņu un meistarklasēm Ķekavā priecēs zaļais festivāls "Augam!"

Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes
23.aprīlī Ķekavā norisināsies zaļais festivāls “Augam!”, kas veltīts zaļajai domāšanai, veselīgiem produktiem un pavasara zaļumiem. Festivāla laikā apmeklētāji varēs iepirkties tirdziņā, piedalīties meistarklasēs, uzzināt vairāk par zaļajām iespējām un meklēt pērles andelē, informē organizatori.
 
Festivāla laikā no plkst.10.00 līdz 14.00 Skolas ielā tirgosies vairāk nekā 60 tirgotāji - mājražotāji, amatnieki un stādu audzētāji, kas piedāvās dabīgus un veselīgus produktus, pavasara zaļumus un stādus.
 
Laukumā pie Jaunu ideju centra festivāla apmeklētāji varēs piedalīties meistarklasēs un noklausīties lekcijas par dažādu veselīgu produktu izmantošanu uzturā. Savā pieredzē ar veselīgu dzīvesstilu dalīsies modes māksliniece Šeila. Par permakultūras dārza izveidi un kartupeļu stādīšanu sienā stāstīs un rādīs ainavu arhitekte Inguna Šternberga un sociālā uzņēmuma “Dabas zirgi” saimniece Līga Broduža, norāda festivāla rīkotāji.
 
Dabīgās kosmētikas ražotājs “Silmachy remedies” piedāvās ziepju vārīšanas meistarklases, uzņēmuma “Mītavas čiekurs” pārstāvis Reinis Artimovičs stāstīs par priedes vērtīgajām īpašībām, lietojot to uzturā, savukārt zīmola “Rada Zita” izveidotāja Zita Petrusēviča iepazīstinās ar augu sīrupu izmantošanu veselības veicināšanā, bet uzņēmuma “GIA Parks” pārstāve Ilona Markunaite apmeklētājus iepazīstinās ar mikrozaļumu labvēlīgo ietekmi uz veselību.
 
Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra aicina piedalīties attālinātajā fotoorientēšanās pasākumā “Par zaļu Ķekavas novadu!”, kurā dalībnieki varēs doties ar ģimeni vai draugiem jautrā un izzinošā pastaigā pa Ķekavu. Orientēšanās pasākumā iedzīvotāji varēs piedalīties līdz pat 24.maijam.
 
Ābeļdārzā “Pērļu Andelē” būs kārtīga andelēšanās – ar lietām, kas pašam lieks, bet citam var būt noderīgs. Iedzīvotāji tirgosies un mainīsies ar lietām no sava skapja vai mājsaimniecības. Savukārt ar muzikālu priekšnesumu festivāla apmeklētājus priecēs Ķekavas mūzikas skolas ansamblis “FestCombo-Jazz”, vēsta organizatori.
 
Zaļais festivāls “Augam!” norisināsies Zaļā mēneša ietvaros. Zaļo mēnesi Ķekavas novadā ievadīs Lielā talka 22.aprīlī un noslēgs pasākums bērniem un jauniešiem “Green-up&chill!” 26.maijā. Savukārt no 22.aprīļa līdz 26.maijam sadarbībā ar uzņēmumu “Clean R” un “Zaļo jostu” tirdzniecības centrā “Liiba” būs izvietota izglītojoša ekspozīcija “Kas pazūd no acīm, dabā nepazūd”.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024