Menu
 

Pierīgas koklētāju ansambļi izpelnās augstu novērtējumu Dziesmu svētku skatē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LNKC Foto - LNKC

Nedēļas nogalē Rīgas kultūras pilī “Ziemeļblāzma” norisinājās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koklētāju ansambļu (k/a) skate. Dalībnieku vidū bija arī kupls skaits Pierīgas novadu ansambļu, kuri izpelnījās visai augstu novērtējumu, liecina Latvijas Nacionālā kultūras centra informācija.

A grupas (augstākā grūtības pakāpe) kolektīvu konkurencē augstākās pakāpes atzinību ieguva Mārupes novada Babītes Kultūrizglītības centra k/a “Balti” un Baldones kultūras centra k/a “Dzītari”, bet 1.pakāpes novērtējumu – Baložu pilsētas kultūras nama k/a “Sakta”.

B grupas (vidējā grūtības pakāpe) kolektīvu skatē 1.pakāpes novērtējumu izpelnījās Babītes mūzikas skolas k/a “Dzītariņi”, Ulbrokas mūzikas un mākslas skolas k/a “Tīne”, Olaines mūzikas un mākslas skolas k/a “Dzirksts” , bet 2.pakāpes diplomus –  Salaspils mūzikas un mākslas skolas k/a "Cielaviņa" un Ķekavas mūzikas skolas k/a “Konsonanse”.

C grupā (zemākā grūtības pakāpe) 1.pakāpes atzinība tika Baldones kultūras centra bērnu kokļu studijai “Dzītari”, Mārupes mūzikas un mākslas skolas k/a ”Saules kokles” un Jāņa Dūmiņa Baldones mūzikas skolas k/a “Stīgo”, bet 3.pakāpe – Saulkrastu novada Zvejniekciema kultūras nama k/a “Saule”.

Savukārt D grupā (bērnu kolektīvi) ar augstāko pakāpi tika novērtēts Babītes mūzikas skolas k/a jaunākās grupas sniegums, ar 1.pakāpi – Ķekavas mūzikas skolas k/a “Konsonanse” jaunākā grupa un ar 2.pakāpi – Vidzemes jūrmalas mūzikas un mākslas skolas k/a.

Repertuāra pārbaudes skatē A grupas koklētāju kolektīvi atskaņoja obligāto skaņdarbu no Dziesmu un deju svētku kokļu mūzikas koncerta “Laika upe” koprepertuāra un brīvas izvēles skaņdarbu, B grupa un C grupa – obligāto skaņdarbu no koprepertuāra, izvēles skaņdarbu no izvēlētās grūtības pakāpes grupas koprepertuāra un brīvas izvēles skaņdarbu, bet D grupa – obligāto skaņdarbu no koprepertuāra un brīvas izvēles skaņdarbu.

Dziesmu svētku laikā 3.jūlijā Rīgas Domā izskanēs Kokļu mūzikas nakts koncerts “Gaismas dārzs” un Torņakalna baznīcā – Kokļu mūzikas nakts koncerts “Nakts dziesma”, bet 6.jūlijā Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā – Kokļu mūzikas lielkoncerts “Laika upe”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.