Menu
 

Uzsver Latvijas un Igaunijas potenciālu padziļināt sadarbību aizsardzības, enerģētikas un digitalizācijas jomās

  • Autors:  LETA
Foto - Ārlietu ministrija Foto - Ārlietu ministrija

Latvijai un Igaunija ir potenciāls padziļināt sadarbību aizsardzības, enerģētikas, transporta, digitalizācijas, kā arī izglītības un kultūras jomās, trešdien tiekšanās laikā atzinuši Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Lauri Husars.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, puses pārrunāja Latvijas un Igaunijas divpusējās sadarbības aktualitātes, drošības situāciju reģionā, kā arī abu valstu sniegto atbalstu Ukrainai.

Rinkēvičs augstu novērtēja Latvijas un Igaunijas ciešo un daudzpusīgo sadarbību. Viņš norādīja, ka Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja pirmā divpusējā ārvalstu vizīte tieši uz Latviju ir simbolisks apliecinājums tuvajām kaimiņattiecībām.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas nozīmi latviešu un igauņu valodas popularizēšanā un dziļākas abu tautu izpratnes un intereses vienai par otru veicināšanā.

Rinkēvičs atzinīgi vērtēja aktīvo sadarbību ar Igauniju daudzpusējos formātos, kas īpaši svarīgi, vēršoties pret Krievijas agresiju Ukrainā. Sarunu partneri bija vienisprātis, ka Latvijai un Igaunijai kā līdzīgi domājošām valstīm jāturpina stingri iestāties par atbalstu Ukrainai un sankciju stiprināšanu pret Krieviju. Svarīgi ir turpināt ciešo koordināciju, gatavojoties NATO samitam Viļņā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.