Menu
 

Maija vidū pie Lilastes ezera notiks meža stādīšanas talka

  • Autors:  LETA
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Ādažu novada apkaimju biedrība 13.maijā plkst.10 pie Lilastes ezera rīkos meža stādīšanas talku, informēja Ādažu novada pašvaldība.

Par meža stādīšanas vietu izvēlēts nogabals blakus Lilastes ezeram vairāku hektāru platībā, kur iepriekš veikta kailcirte.

Kopīgs mežu stādīšanas pasākums būs apliecinājums Ādažu novada iedzīvotāju, pašvaldības un AS "Latvijas Valsts meži" sadarbībai, kurā LVM pārstāvji iepazīstinās ar meža apsaimniekošanas dzīves ciklu, meža nozares nozīmību ekonomikas attīstībā, meža vērtības paaugstināšanu, par iespējam strādāt ilgtspējīgi un dabai draudzīgi, kā arī pareiziem koku stādīšanas paņēmieniem un koksnes izmantošanas iespējām.

Pasākumā piedalīsies arī Siguļu pirmsskolas izglītības iestāde "Piejūra" un privātā pirmsskola "Patnis".

Ādažu novada apkaimju biedrības valdes priekšsēdētājs Ģirts Dubkēvičs skaidroja, ka, iepriekšējā gadā aktīvi iestājoties oar novada dabas vērtību saglabāšanu un stratēģisko meža apsaimniekošanas plānu saskaņošanu ar vietējiem novada iedzīvotājiem, panāktas izmaiņas, kā arī uzlabota komunikācija ar mērķi panākt saprātīgu līdzsvaru starp lielākajiem novada meža apsaimniekotājiem un iedzīvotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.