Logo
Drukāt šo lapu

Septiņas idejas, kā aizvadīt sirsnīgu Māmiņdienu mājās Apriņķis.lv

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Maijs ir mēnesis, kas daudziem no mums asociējas ar plaukstošiem ābeļu, ievu un ceriņu ziediem, tulpēm un narcisēm. Tas ir laiks, kad pavasaris ir pilnbriedā, un tā vien šķiet, ka pavasara ziedu saldeno smaržu uzplūdā arī viss ierastais kļuvis mazliet maģisks. Iespējams, tieši tādēļ arī maijā svinam vienus no skaistākajiem pavasara svētkiem – Māmiņdienu jeb Mātes dienu. Šis ir brīdis, lai izrādītu īpašu pateicību un godinātu savas māmiņas, vecmāmiņas un krustmātes par visu, ko tās ir darījušas un devušas, ļaujot viņām sajusties patiesi novērtētām un apbrīnojamām.

Īpašas Māmiņdienas rīta brokastis

Lai radītu īpašu svētku atmosfēru Māmiņdienas rītā, parūpējieties par pašu gatavotām brokastīm. Pārsteidziet mammu ar viņas mīļākajiem ēdieniem, varbūt pat ar jaunām un interesantām receptēm, kas viņai ne vien patiks, bet ļaus sajust arī jūsu īpašās rūpes un ieguldīto laiku – sāļās vafeles, olu groziņi, pankūkas u.c. Pasniedziet brokastis gultā, lai māmiņa varētu izbaudīt brīnišķīgo un nesteidzīgo rīta mirkli.

Pašdarinātas dāvanas un apsveikuma kartītes

Pašu rokām darinātas dāvanas ir neatkārtojamas, turklāt tās atgādina, ka dāvanas pasniedzējs ir īpaši piedomājis par tās saņēmēju, veltot dāvanas izveidei savu laiku, enerģiju un, protams, mīlestību. Varat izgatavot un mammai pasniegt, piemēram, unikālas apsveikuma kartītes, pašdarinātus fotorāmīšus, kurus rotā skaistākās un mīļākās kopbildes, mīlestības pilnus zīmējumus utt. Šis ir laiks, kad varat ļauties radošumam un pasniegt dāvanas, kas atšķiras no citām, tādējādi parādot savu lielo mīlestību un rūpes. Mamma to noteikti novērtēs!

Īpašās svētku pusdienas un kūka

Lai arī kopā gatavošana ir patiesi jautra un aizraujoša nodarbe, ļaujiet šodien māmiņai patiesi atpūsties, tā vietā pašiem parūpējoties par svētku pusdienām un, protams, arī kūku. Sauciet palīgā onkuļus, tētus, brāļus un māsas, lai radītu neaizmirstamu svētku piedzīvojumu un mīlestības pilnu atmosfēru! Rotājiet galdu ar smaržīgiem ziediem, košiem svētku dekoriem un skaistiem traukiem pavasarīgās noskaņās. Pašu gatavots un mājās baudīts ēdiens noteikti ne vien garšos labāk, bet arī ļaus piedzīvot daudz neaizmirstamu kopābūšanas brīžu.

Pašu improvizēts svētku koncerts tikai māmiņai

Padariet šos svētkus vēl neaizmirstamākus un uzaiciniet māmiņu uz pašu improvizētu koncertu, kas veltīts tikai un vienīgi viņai. Dziediet dziesmas, skaitiet dzejoļus, demonstrējiet pulciņos apgūtos deju soļus u.tml. Tas viņai noteikti patiks! Organizējot pasākumu viesistabā vai mājas pagalmā, neaizmirstiet arī par atbilstošām dekorācijām un gaismām, un, protams, sagatavojiet īpašajai pasākuma viešņai arī ielūgumu!

SPA dienas pārsteigums

Mātes diena ir īstais brīdis, kad uz vienu dienu pārvērst savu mājvietu par īstu SPA centru, kas būs patiesi patīkama un relaksējoša dāvana māmiņai. Sniedziet viņai relaksējošu masāžu, sagatavojiet vannu un aizdedziet sveces, lai radītu mierpilnu un relaksējošu atmosfēru. Izmantojot dabiskus produktus, piemēram, medu un avokado, jūs varat izgatavot arī pašdarinātas sejas maskas un skrubjus, kas padarīs šo pieredzi vēl interesantāku.

Dārza ballīte kopā ar kaimiņiem

Ja jūsu mamma mīl pavadīt laiku ārpus mājas, izplānojiet dārza ballīti. Izklājiet ārā piknika segu un spilvenus, pasniedziet atspirdzinošus dzērienus un uzkodas. Pavadiet laiku kopā, spēlējot āra spēles, cepot desiņas vai vienkārši baudot dabu un nesteidzīgu brīdi. Varbūt šī ir lieliska iespēja, lai veicinātu arī kaimiņattiecības un kopienas piederības sajūtu, iesaistot Mātes dienas dārza svētku rīkošanā arī kaimiņus, tādējādi sarūpējot kopīgu pārsteigumu arī citām māmiņām.

Filmu vakars dienas noslēgumā

Māmiņas mīļāko filmu kopīga skatīšanās svētku dienas noslēgumā ir lielisks veids, kā arī vakarā neaizmirst par galveno dienas varoni – māmiņu. Sagatavojiet gardas uzkodas un dzērienus, radiet komfortablu un jauku atmosfēru, izklājot uz grīdas segas un  spilvenus. Kopīgi skatieties filmas, smejieties un baudiet laiku kopā!

Esiet radoši, izrādiet savu mīlestību un rūpes un ieprieciniet savu mīļo mammu, krustmāti, vecmāmiņu, padarot viņas svētku dienu tiešām īpašu!

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024