Menu
 

Salaspils pusmaratonā ceturto gadu pēc kartas uzvar mārupietis Serjogins

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta nams Foto - Salaspils sporta nams

Ceturto gadu pēc kārtas par “Ezerkauliņi” Salaspils pusmaratona uzvarētāju galvenajā distancē kļuvis Dmitrijs Serjogins no Mārupes. Dāmu konkurencē labākā izrādīja Sandra Grosberga no Cēsīm.

Kā informēja rīkotāji Salaspils sporta namā, pusmaratona dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug, un šogad sacensību nolikumā paredzētais maksimālais dalībnieku skaits dažādās distancēs – 850 – pieteikumos tika sasniegts jau divas nedēļas pirms sacensību norises dienas. Tostarp 21,1 km pusmaratona distanci (četri 5,25 km apļi) veica gandrīz 100 skrējēju.

Finišā pirmais pēc stundas, astoņām minūtēm un astoņām sekundēm bija Dmitrijs Serjogins, kurš nedēļu iepriekš bija uzvarējis arī “Rimi” Rīgas maratona pusmaratona skrējienā. Otrais bija Vitālijs Kuzņecovs no Ukrainas pilsētas Harkivas (1.11:11), bet trešais – Kristaps Bērziņš no Kuldīgas (1.12:54).

Dāmu konkurencē uzvarētāja S.Grosberga, kura absolūtajā vērtējumā bija vienpadsmitā (1.22:57), apsteidza Veroniku Kalašņikovu no Harkivas (1.23:59) un Kitiju Valteri no Līvāniem (1.24:44). Par laureātiem kļuva arī divi salaspilieši – Diāna Stolniece-Permaņicka bija labākā S40 vecuma grupā, bet Nikolajs Malahovs V60 grupā.

10,5 km skrējienā, startējot vairāk nekā 150 dalībniekiem, pirmais mērķi sasniedza Jānis Mežiels no Ogres (35:33), kurš par 23 sekundēm apsteidza Vadimu Marinecu no Garkalnes pagasta, bet dāmām ātrākā bija Ilze Drozdova no Rīgas (45:12). Vēl gandrīz pa 300 dalībniekiem startēja 5,4 km tautas distancē, kur uzvarēja madonietis Emīls Stiprais un rīdziniece Linda Auziņa, kā arī 0,75 km bērnu skrējienā, kurā nepārspēti palika mājinieki Anna Odziņa un Linards Laukazīle no Salaspils.

Rīkotāji arī norāda, ka skrējiena apļa laikā dalībniekus priecēja Salaspils orķestris un Salaspils jauktais koris “Elpa, Salaspils sporta skolas pārstāvji nodrošināja dalībniekiem iespēju atveldzēties dzeršanas punktos ar ūdeni, ko nodrošināja “Valgums-S”. Sacensību starta un finiša vietā visas dienas garumā muzikāli priecēja “EM Sound Services” ar DJ Marisu, Elvisu Kupču un lieliskajām “Drummer Girls”. Papildus, visas dienas garumā sporta klubs “Body Factory Salaspils” dalībniekiem un viesiem nodrošināja dažādas spēka aktivitātes un izaicinājumu uz laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.