Menu
 

Ķekavas novadā un Salaspilī plašās platībās deguši meži

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 92 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un deviņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi. Palīdzība bija nepieciešama arī Ropažu, Salaspils un Ķekavas novadā, informē VUGD.

Pirmdien plkst.8.32 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji nodeva vienu cilvēku Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, sakārtoja ceļa braucamo daļu un plkst.9.26 darbu notikuma vietā beidza.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti deviņi meža ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija vairāk nekā 7 hektāri, vēsta glābšanas dienesta pārstāvji.

Plkst.14.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspili, kur dega meža zemsedze 2,5 hektāru platībā. Lai likvidētu plašo ugunsgrēku, notikuma vietā strādāja 17 ugunsdzēsēji un Valsts meža dienesta darbinieki. Plkst.19.23 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz otrdienu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega mežs vismaz 3,2 hektāru platībā. Visu nakti un otrdienas rītā turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi, norāda VUGD.

Šogad Latvijā dzēsti jau 156 meža ugunsgrēki, no tiem 75 aizvadītajās divās nedēļās, kad bija izsludināts meža ugunsnedrošais periods! VUGD pārstāvji atgādina, ka jau ilgāku laiku Latvijā pieturas augsta gaisa temperatūra, praktiski nav bijis nokrišņu, kā rezultātā apkārtējā vide ir kļuvusi ļoti sausa  un pat mazākā dzirkstele var izraisīt ugunsgrēku. Iedzīvotāji tiek aicināti būt ārkārtīgi uzmanīgi.

Meža ugunsgrēka dzēšana ir ilgstošs un smags darbs. Arī pirmdien vienlaicīgi vairākās vietās ugunsdzēsēji glābēji dzēsa degošus mežus, kas nozīmē, ka iespējas operatīvi reaģēt uz izsaukumiem, kuros apdraudēta cilvēka dzīvība, var būt ierobežotas, jo tuvākās struktūrvienības ugunsdzēsēji glābēji ilgstoši strādā meža vai kūlas ugunsgrēkā, skaidro VUGD pārstāvji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz vietām, kur dega dārza mājas, siltumnīcas, jumts un starpstāvu pārsegums, būvkonstrukcijas, šķūnis, bituma vārīšanas iekārta, sadzīves mantas, vieglās automašīnas, vieglās automašīnas motortelpa, riepas, rotaļu mājiņa, malkas kaudze, kūdra, siena rullis, dēļu kaudze, koka stumbrs, koka zari, zaru kaudzes, ziedi, elektrības stabi, elektrības rozete, papīri un atkritumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.