Menu
 

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs četros mēnešos samazinājies par 38%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs šogad četros mēnešos Latvijā samazinājies par 38% salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu un bija 5,624 miljoni tonnu, liecina Satiksmes ministrijas apkopotie dati.

Tostarp starptautisko pārvadājumu apmērs veidoja 5,1 miljonu tonnu, kas ir kritums par 41%, salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem četriem mēnešiem, bet iekšzemes pārvadājumu apmērs pieaudzis par 22,7% - līdz 524 000 tonnu.

Ministrijas apkopotā informācija liecina, ka tranzīta kravu apmērs 2023.gada pirmajos četros mēnešos veidoja 4,583 miljonus tonnu, kas ir par 41,2% mazāk nekā pagājušā gada pirmajos četros mēnešos.

Tostarp dzelzceļa tranzīta kravu apmērs caur ostām šogad pirmajos četros mēnešos veidoja 4,289 miljonus tonnu, kas ir par 35,9% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet sauszemes tranzīts caur Latvijas teritoriju - 294 000 tonnu, kas ir samazinājums 3,7 reizes.

Satiksmes ministrijā norāda, ka dzelzceļa kravu pārvadājumus ietekmē ģeopolitiskā situācija. Kravu pārvadājumu samazinājumu galvenokārt ietekmēja kritums akmeņogļu, minerālmēslu un naftas produktu grupās. Savukārt pieauga labības, melno metālu un citu kravu pārvadājumi. Izaugsmes tendences vērojamas arī iekšzemes dzelzceļa kravu pārvadājumos. 

Ministrijā skaidro, ka dzelzceļa nozare turpina meklēt iespējas jaunu starptautisku kravu piesaistei, kā arī iekšzemes kravu pārvadājumu attīstībai.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā Latvijā dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs samazinājās par 1,7% salīdzinājumā ar 2021.gadu un bija 21,588 miljoni tonnu, tostarp pērn pirmajos divos mēnešos dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs bija 4,329 miljoni tonnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.