Menu
 

Kā ceļot ar bērnu ērti un bez raizēm? Pieci padomi pārdomātam ceļojumam Apriņķis.lv

  • Autors:  DFDS
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Strauji tuvojas vasara un gada gaidītākais laiks – atvaļinājumu sezona, – kas tā vien vilina doties ārpus mājas, izbaudīt ilgi gaidītos saules starus un mesties piedzīvojumos kopā ar ģimeni un mīļajiem. Tomēr jaunajiem vecākiem ārvalstu ceļojumi var būt izaicinoši, jo, dodoties ceļā kopā ar mazuli, nepieciešama rūpīga plānošana. Tāpēc esam sagatavojuši dažus noderīgus knifus, lai iecerētā atpūta neizvērstos galvassāpēs un būtu patīkama gan bērnam, gan vecākiem.

Kravājiet somu gudri

Ceļošana kopā ar mazuli būs daudz vienkāršāka bez smagiem un pārpildītiem koferiem, īpaši tāpēc, ka daļu ceļojuma mazais, visticamāk, būs jānēsā arī uz rokām. Lai gan sākotnēji var šķist, ka bērnam nepieciešams liels daudzums mantu, svarīgi pieturēties pie būtiskākā, līdzi ņemamo lietu sarakstā vispirms iekļaujot personu apliecinošus dokumentus un nelielus našķus izsalkuma remdināšanai, kā arī, piemēram, vieglus, pārnēsājamus ratus, kas izturēs arī nelīdzenus ceļus un takas, medikamentus, autiņbiksītes un mitrās salvetes, mazgājamas drēbes, kuras ir vienkārši uzvilkt un novilkt, lai rūpētos par tīrību un komfortu neatkarīgi no atrašanās vietas, un visbeidzot arī bērna mīļākās rotaļlietas vai sedziņu drošības sajūtas radīšanai.

Ceļot ar bērnu visērtāk būs ar savu automobilī, kas gan vecākiem, gan mazajam ceļotājam neradīs lieku stresu. Tādēļ, ja ir vēlme mērot lielākus attālumus īsā laikā, tajā pašā laikā neierobežojot sevi paņemtās bagāžas apjomā, lielisks pārvietošanās līdzeklis būs kāds no prāmju operatora DFDS prāmjiem, kas katru dienu kursē no Klaipēdas uz galamērķiem  Zviedijā un Vācijā. Tādējādi jaunajiem vecākiem ir iespējams komfortabli samazināt pavadīto laiku ceļā, turklāt galamērķī nokļūt jau atpūšoties.

Ceļojiet elastīgi

Pat ja bērnam nav problēmu uzturēties cilvēku pūlī un burzmā, ceļojums nozīmēs atkāpi no ierastā ikdienas aktivitāšu grafika, kas var radīt stresu. Uzturēšanās skaļās, pārpildītās sabiedriskajās vietās, cenšoties dienas laikā apskatīt pēc iespējas vairāk, mazajam cilvēkbērnam var izrādīties pārāk daudz, tāpēc, ja iespējams, samaziniet šādas aktivitātes līdz minimumam. Turpretim dabas skaņas ir īpaši nomierinošas, tāpēc veltiet vairāk laika pārgājieniem mežā, pastaigām parkā vai pludmales apmeklējumam, iepazīstot vietējās ainavas.

Pats galvenais – esiet elastīgi attiecībā uz plānu maiņu un neaprobežojieties ar augstām ekspektācijām. Dažkārt mierīga laika pavadīšana ģimenes lokā, baudot dabas mieru, ir tieši tas, kas visvairāk nepieciešams.

Plānojiet laiku, lai mazinātu stresu

Ceļš no mājām līdz izvēlētajam galamērķim var būt nogurdinošs un stresa pilns, jo vienlaikus jādomā gan par darāmo darbu saraksta izpildi, piemēram, bagāžas nodošanu vai sekošanu līdzi brauciena maršrutam, gan atvases labsajūtu un drošību. Tāpēc pirms došanās ceļā dodiet sev pietiekami daudz laika, lai lēnām un bez steigas sagatavotos dienai un vēlreiz pārliecinātos, vai par visu ir padomāts. Ja vēlaties daļu nastas novelt no saviem pleciem, izvēlieties ceļot ar prāmi – DFDS piedāvā jaunajiem vecākiem un bērniem vilinošus piedāvājumus. Piemēram, prāmja maršrutos Klaipēda-Karlshamna un Klaipēda-Ķīle ceļošana ar maziem bērniem iespējama bez raizēm un pūlēm – atvasēm būs pieejama gan ērta gultiņa naktsmieram un diendusai, gan interaktīva spēļu telpa, kur izlādēt uzkrāto enerģiju, kā arī veselīgas un pilnvērtīgas maltītes kādā no kafejnīcām uz klāja.

Izvēlieties relaksējošu galamērķi

Pat ja esat ekstrēmā sporta un aktīvās atpūtas piekritējs un vienmēr meklējat asas izjūtas, ģimenē ienākot mazajam ceļotājam, atpūtas braucienu galamērķi noteikti ieņems pavisam citu veidolu. Tāpēc jau laikus iesakām izvēlieties relaksējošu ceļojuma maršrutu, kas būs atbilstošs arī bērnam, piemēram, lielisks laika pavadīšanas veids ir mierīgu pludmales pilsētu apceļošana vai savdabīgu lauku ainavu iepazīšana, pavadot nakti nesteidzīgas mazpilsētas viesnīcā. 

Pārliecinieties par bērna veselību

Pirms jebkāda veida ceļošanas, tostarp ar automašīnu, lidmašīnu vai prāmi, pārliecinieties, ka bērnam ir veiktas visas nepieciešamās vakcīnas. Imunizācijas grafika ievērošana ir ļoti svarīga, lai saglabātu mazuļa veselību visa mūža garumā un, jo īpaši, arī ceļojot. Ja plānojat doties ārvalstu ceļojumā, ņemiet vērā, ka dažās valstīs nepieciešama papildu vakcinācija, tādēļ konsultējieties ar sava bērna veselības aprūpes speciālistu, lai saņemtu personalizētus padomus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.