Menu
 

69% aptaujāto kā labāko dāvanu izlaidumam min dāvanu karti vai naudu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

69% jeb septiņi no katriem desmit  aptaujātajiem dāvanai vidusskolas vai augstskolas   absolventiem biežāk izvēlas dāvanu karti  vai naudu, noskaidrots tirdzniecības centra "Origo" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija" veiktajā aptaujā.

82% aptaujāto uzskata, ka dāvanu karte ir lieliska izvēle sveikšanai izlaidumos, jo tā mazina bažas par nepiemērotas dāvanas iegādi un sniedz  iespēju sveiktajam pašam izvēlēties sev tīkamo dāvanu.

Izlaidumu svētku priekšvakarā aptaujā gūtie rezultāti liecina, ka jaunieši, saņemot dāvanu karti vai naudu, biežāk  izvēlētos veikt emocionālos pirkumus  – divas trešdaļas (69%) jauniešu vecumā no 18 līdz 29 gadiem norādījuši, ka brīvie līdzekļi sniedz iespēju iegādāties sen noskatītu vai patstāvīgas dzīves startam nepieciešamu lietu vai vienkārši izklaidēties un atpūsties kopā ar draugiem.

Savukārt vecākā paaudze, izvēloties dāvināt dāvanu karti vai naudu, fokusējas uz racionāliem mērķiem, paredzot, ka dāvanu jaunietis izmantos apģērba, tehnikas vai citas sadzīvē nepieciešamas preces iegādei.

Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta 2023. gada maija sākumā, tiešsaistē aptaujājot 1005 interneta lietotājus vecumā no 18 līdz 74 gadu vecumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.