Menu
 

Miris bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni

  • Autors:  LETA/AFP

86 gadu vecumā pirmdien miris bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, paziņoja viņa pārstāvis.

Aprīlī Berluskoni tika diagnosticēta leikēmija.

Berluskoni bija Itālijas valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!") līderis un parlamenta augšpalātas Senāta deputāts.

Gadiem ilgi Berluskoni bija dažādas veselības problēmas, sākot no sirds operācijas 2016.gadā un beidzot ar koronavīrusu 2020.gadā. Piektdien viņš tika ievietots slimnīcā Milānā, lai veiktu plānotas pārbaudes saistībā ar leikēmiju.

Neskatoties uz pārvēlēšanu Senātā pagājušajā gadā, viņš reti parādījās sabiedrībā, bet palika oficiālais "Forza Italia" līderis.

Berluskoni trīs reizes ieņēma premjerministra amatu laikā no 1994.gada līdz 2011.gadam, kopumā pavadot valdības vadītāja amatā deviņus gadus. Taču viņa ietekme bija daudz plašāka par politiku, jo viņam piederēja lielākie komerciālie televīzijas kanāli, kā arī līdz 2017.gadam viņš bija futbola kluba "AC Milan" īpašnieks. Košā dzīvesveida deļ Berluskoni vārds bieži nonāca laikrakstu pirmajās lappusēs, arī pēdējos gados.

Ekspremjers bijis apsūdzēts amata ļaunprātīgā izmantošanā, mazgadīgo prostitūcijas veicināšanā un korupcijā, kā arī ticis ierauts citos skandālos.

Par viņu sēros 33 gadus vecā draudzene, divas bijušās sievas un pieci bērni, no kuriem vairāki palīdzēja Berluskoni vadīt viņa biznesu, kura vērtība ir aptuveni septiņi miljardi eiro.

Plašāka informācija par Berluskoni bērēm pagaidām nav pieejama, bet viņš savā villā netālu no Milānas ir uzbūvējis marmora mauzoleju ar domu, ka tur pēc nāves tiks apglabāta viņa ģimene un draugi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.