Menu
 

Pieci ieteikumi, kā kliedēt garlaicību vasarā

  • Autors:  Alise Mankus, “Youtube” un “Instagram” platformu blogere
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vasara tā solās būt saulaina un silta. Lai gan parasti šajā gadalaikā tiecamies vairāk laika pavadīt pie dabas, vienlīdz aizraujoši var būt arī pilsētā. Lieliski pavadīt vasaru un kliedēt garlaicību var gan draugu kompānijā, gan vienatnē, atpūšoties aktīvi vai mierīgi, turklāt ne vienmēr tam nepieciešams liels budžets.

Atklāt jaunas kafejnīcas

Lai kliedētu ikdienas rutīnu, ar draugiem esam aizsākuši tradīciju katru reizi tikties jaunā vietā – tas nozīmē ne tikai iespēju laiku pavadīt kopā, bet arī katru reizi iepazīt kādu jaunu, foršu vietiņu, kur paēst. Ja kāda vieta iepatīkas, ir viegli ieslīgt ieradumos un iet tikai uz to, taču sociālajos medijos var gūt iedvesmu un informāciju, lai dažādotu brīvā laika pavadīšana. Es parasti iedvesmojos no TikTok trendiem un citu sociālo mediju lietotāju ieteikumiem.

Dažādi bezmaksas pasākumi

Gan Rīgā, gan citviet Latvijā bieži notiek arī dažādi bezmaksas pasākumi – izklaidējoši un izglītojoši, nepieciešams tikai atrast informāciju. Apkaimju svētki, koncerti, dažādas izstādes, pasākumi, kas saistīti ar fizisko un mentālo veselību un daudz kas cits. Tallinas ielas kvartāls un līdzīgas vietiņas piedāvā dažādus pasākumus un notikumus katru nedēļu, taču tajā pašā laikā vērts atcerēties, ka ik pa laikam der izkāpt no savas komforta zonas.

Baudīt jaunas garšas

Šovasar plānoju pārvarēt sevi un izmēģināt mežonīgās šūpoles “Brasla Adventure” piedzīvojumu parkā, taču izkāpšana no komforta zonas ne vienmēr nozīmē tikai ekstrēmo sportu vai ļoti aktīvus atpūtas veidus. Tā var būt arī uzdrošināšanās pamēģināt jaunus ēdienus, dzērienus un jaunas garšas kopumā.

Mans šīs vasaras atklājums ir dzēriens “Garage”, kas iepaticies arī draugiem. Patiesībā kopīga ēdienu, dzērienu baudīšana un gatavošana arī ir labs veids, kā kliedēt garlaicību un uzdrošināties pamēģināt kaut ko sev neierastu. Atrodiet foršas receptes, uzaiciniet draugus un pagatavojiet tās kopīgi. Protams, pēc tam kopīgi tās arī nobaudiet.

Tūrists savā pilsētā

Ja ir laba kompānija, iesaku doties arī Latvijas un dzimtās pilsētas izpētē. Lielisks laika pavadīšanas veids ir slēpņošana jeb "geocaching" – spēle, kas aizrāvusi miljoniem cilvēku visā pasaulē. Daudzi slēpņi aizvedīs uz skaistām, bet dabā labi noslēptām vietām, ļaujot palūkoties uz mūsu dzimto zemi citām acīm.

Līdzīgi pavadīt laiku var arī dzimtās pilsētas ietvaros, piemēram, uz vienu dienu kļūstot par tūristu savā pilsētā.Bieži raugos uz sarkanajiem tūristu autobusiem un domāju par to, uz kādām vietām tiek vesti mūsu pilsētas viesi, kas viņiem tiek stāstīts? Kāpēc gan vienreiz neiekāpt šādā autobusā un neiejusties tūrista ādā? Mums gan nereti šķiet, ka savā pilsētā jau viss ir zināms un pazīstams, taču šādā veidā noteikti var atklāt daudz ko jaunu.

Lasīt grāmatu neierastā vietā

Iepazīt Latviju un dzimto pilsētu vienlīdz labi var arī vienatnē. Ja reizēm gribas pabūt ar sevi vai visi draugi ir aizņemti, ir dažādi veidi, kā kliedēt garlaicību arī bez kompānijas. Piemēram, tik vienkārša lieta kā grāmatas lasīšana – kurš gan teicis, ka grāmatas jālasa tikai mājās? Var doties uz parku, uz iemīļotāko vai tieši pretēji – pavisam jaunu kafejnīcu un lasīt grāmatu neierastā vidē. Un reizēm var iztikt arī bez grāmatas. Man ļoti patīk vērot cilvēkus un izbaudīt pilsētas steigu no malas, tāpēc dodos uz Operas skvēru, lai kanāla malā apsēstos zālītē un izbaudītu apkārt valdošo kņadu.

Garlaicību rada nevis ārējie apstākļi, bet mūsu pašu noskaņojumus, tāpēc tieši mēs paši varam rast idejas, kā to kliedēt, lai izbaudītu vasaru visā tās krāšņumā. Kopā ar draugiem vai vienatnē, Rīgā vai ārpus tās, pie dabas, aktīvi vai tieši pretēji – mierīgi un nesteidzoties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.