Menu
 

Ķekavas pašvaldība turpinās pilnībā apmaksāt skolēnu braukšanas izdevumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas pašvaldība turpinās pilnībā apmaksāt skolēnu braukšanas izdevumus, paredz pašvaldības saistošo noteikumu projekts, kas nodots publiskai apspriešanai.

Kārtība, kādā Ķekavas novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu paredz, ka pašvaldība pilnībā kompensēs braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu gan 1.-9.klašu, gan 10.-12.klašu skolēniem.

Pašvaldība plāno kompensēt braucienu sabiedriskajā transportā, no skolēna dzīvesvietai tuvākās pieturas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja tie izmanto sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos.

Plānots kompensēt braukšanas izdevumus mācību gada laikā. kompensācijas netiks maksātas par izglītojamo pārvadājumiem brīvdienās, svētku dienās, izglītojamo brīvlaikos, kā arī laikā, kad mācības izglītības iestādēs nenorisinās.

Tāpat, kompensācijas netiks maksātas, ja izglītojamo pārvadājumus maršrutā nodrošina pašvaldības transports un par sabiedriskā transporta izmantošanu izglītojamajiem, kuri izglītības pakalpojumu saņem ārpus Ķekavas novada administratīvās teritorijas.

Kompensācijas jāpieprasa katru mēnesi, piecu daba dienu laikā pēc mēneša beigām, iesniegumam pievienojot nesabojātas un skaidri salasāmas braukšanas biļetes.

Kā norāda pašvaldība, šogad transporta kompensācijām skolēniem pašvaldības budžetā paredzēti 10 800 eiro.

Sabiedriskā apspriešana par saistošajiem noteikumiem paredzēta līdz 22.jūnijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.