Menu
 

Zelenskis: Ukraina aizstāv brīvības telpu Ziemeļatlantijas aliansē un gaida NATO līderu drosmi to atzīt

  • Autors:  LETA/Interfax Ukraina

Ukraina jau aizstāv brīvības telpu Ziemeļatlantijas aliansē un gaida, kad NATO līderiem būs drosme to atzīt, trešdien videouzrunā konferencei par Ukrainas atjaunošanu Londonā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Ukrainai jau ir izdevies panākt, ka Eiropas Savienība (ES) ir vienotāka nekā jebkad agrāk. Tā patiešām ir vērtību vienotība, kas ir atspoguļojusies daudzos politiskos, ekonomiskos, sankciju un humānos lēmumos. Ukraina ir aktivizējusi visu solidaritātes spēku, kura dēļ ES tika iecerēta. Un Ukraina aktivizē arī NATO morālo spēku," viņš teica.

Pēc Zelenska domām, "tāpat kā Ukraina jau pieder ES vērtību telpai, mēs jau piederam NATO drošības telpai. De facto. Tāpat kā Ukraina jau ir daļa no ES kopējā tirgus un ir ceļā uz pilntiesīgu dalību, mēs jau aizstāvam kopējo brīvības telpu Ziemeļatlantijas aliansē un tikai gaidām Ziemeļatlantijas alianses līderu drosmi politiski atzīt šo realitāti".

"Izmantojot tās pašas vērtības, mēs veidojam spēcīgas divpusējas alianses ar demokrātiskās pasaules līderiem, piemēram, Apvienoto Karalisti, ASV, visām ES dalībvalstīm, Kanādu, Japānu, Austrāliju... Un tas mums dod jaunu spēku aizsardzībā, ekonomikā un globālā demokrātijas perspektīvā. Mēs veidojam savas alianses un tādējādi saglabājam to brīvības līmeni, pie kura mūsu cilvēki ir pieraduši," viņš teica.

Jau ziņots, ka trešdien un ceturtdien Londonā notiek konference par Ukrainas atjaunošanu.

Ukrainas atjaunošanas konference ir ikgadējs augsta līmeņa pasākums. Iepriekš konference galvenokārt fokusējās uz Ukrainas reformu virzību, taču kopš 2022.gada konferences prioritāte ir Ukrainas atjaunošanas process. Šā gada konferences uzsvars ir privātā sektora aktīvāka iesaiste Ukrainas atjaunošanā.

Šogad konferencē ir vairāk nekā 1000 dalībnieku no vairāk nekā 60 valstīm - starptautisko institūciju, finanšu institūciju un privātā sektora pārstāvji.

Latviju konferencē pārstāv Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.