Menu
 

"Gaso" remontēs dabasgāzes apgādes sistēmas Cēsīs, Liepā, Siguldā, Raganā, Valmierā un Variņos

  • Autors:  LETA
Foto - "Gaso" Foto - "Gaso"

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" šogad remontēs dabasgāzes apgādes sistēmas Cēsīs, Liepā, Siguldā, Raganā, Valmierā un Variņos, aģentūru LETA informēja "Gaso" pārstāvji.

Siltie gada mēneši ir laiks, kad "Gaso" veic dažādus gāzes apgādes sistēmas rekonstrukcijas darbus Latvijas gazificētajos reģionos. Šīs rekonstrukcijas ir nepieciešamas, lai padarītu gāzapgādes sistēmu drošāku, kas ļautu to ekspluatēt arī turpmāk. 

"Gaso" Cēsu iecirknis 2023.gadā turpinās realizēt gāzes izvadu nomaiņas programmu daudzdzīvokļu ēkām Cēsīs, Liepā, Siguldā, Raganā, Valmierā un Variņos. Šajā gadā plānots veikt 90 izvadu nomaiņu, iespēju robežās darbu veikšanu plānojot ēkās, kurās paredzēti vai notiek siltināšanas darbi.

Darba procesā iespējami gāzes padeves pārtraukumi līdz sešām stundām, par ko "Gaso" iedzīvotājus brīdinās vismaz piecas darba dienas iepriekš. Darbu veikšana būtiski uzlabos gāzesvadu sistēmas drošību, jo, kā rāda statistika, vietās, kur veikta izvadu nomaiņa, noplūdes iespējamība samazinās līdz minimumam, skaidro uzņēmumā.

Tāpat šajās pilsētās un ciemos plānota arī zemā spiediena hidroslēgu un kondensātsavācēju likvidēšana vai nomaiņa ar bezaku noslēgierīcēm. Arī šos darbus primāri plānots veikt vietās, kur paredzēta pagalmu labiekārtošana vai seguma nomaiņa. 

Pārsvarā šajā procesā gāzes padeves pārtraukumi netiek plānoti vai tiek plānoti uz laiku, kas nepārsniedz divas stundas. Procesa laikā tiek likvidētas novecojušās tīkla ierīces, kas izbūvētas galvenokārt uz sašķidrinātās gāzes sistēmām pirms 30 un vairāk gadiem, un uzstādītas efektīvas, drošas bezaku noslēgierīces, kas paaugstina dabasgāzes sistēmu drošību.

"Gaso" ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī bija 18,661 miljons eiro, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 44% - līdz 5,027 miljoniem eiro, liecina kompānijas publiskotais finanšu pārskats.

"Gaso" ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī, un tās vienīgā īpašniece ir "Latvijas gāze". "Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.