Menu
 

Ādažu poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas mācības "Titan Forge"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu poligonā no 24.jūlija līdz 28.jūlijam notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas taktiskās mācības "Titan Forge" ar mērķi pilnveidot aizsardzības spējas, informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Mācībās piedalīsies ap 1200 karavīru, kuru galvenais uzdevums būs pārbaudīt kaujas gatavību un sadarbības spējas starp visām kaujas grupas dalībvalstīm.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no 11 valstīm - Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas.

Ikdienā sabiedroto karavīri piedalās kopīgās militārās mācībās ar NBS, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros tika apstiprināta NATO samitā Varšavā 2016.gada jūlijā, šādi demonstrējot alianses vienotību un apņemšanos aizsargāt NATO dalībvalstis pret iespējamu agresoru. Savukārt jau 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Atbilstoši NATO samitā Madridē pieņemtajiem lēmumiem pērn 29.jūnijā Latvijas un Kanādas aizsardzības ministri parakstīja deklarāciju par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu un turpmāko attīstību, palielinot to līdz brigādes līmenim.

Mācību norises laikā no 24.jūlija līdz 28.jūlijam gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā Ādažu poligonā tiks izmantota mācību munīcija un apgaismes lādiņi.

NBS aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Iespēju robežās operatīvā informācija par NBS un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku "Twitter" profilā "@Latvijas_armija", sociālā medija "Facebook" lapā "@Latvijasarmija", kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes "Facebook" lapā "@MehanizetaBrigade".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.