Menu
 

Latvijas jaunajiem regbistiem sudrabs Eiropas otrās līgas turnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Regbija federācija Foto - Latvijas Regbija federācija

Otro patīkamo pārsteigumu īsā laikā sagādājuši Latvijas regbisti. Divas nedēļas pēc Latvijas regbija-7 valstsvienības negaidītās uzvaras Eiropas čempionāta otrās līgas jeb “Trophy Series” otrajā posmā otro vietu nedēļas nogalē Polijā notikušajā Eiropas “Boys U18 7s Trophy” turnīrā (faktiski Eiropas otrās līgas čempionātā) izcīnījusi Latvijas jauniešu (U18) regbija-7 izlase, kurā lielākā daļa spēlētāju pārstāv Garkalnes, Baldones un Ķekavas regbija klubus.

Apakšgrupas turnīru Latvijas jaunie regbisti sāka ar trim pārliecinošām uzvaram, kuru laikā pretiniekiem ļāva izdarīt tikai vienu piezemējumu – 46:0 pār Austriju, 40:5 pār Serbiju un 40:0 pār Moldovu. Izšķirošajā spēlē par pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu gan nācās piekāpties vienaudžiem no Rumānijas 10:14, taču latviešiem izrādījās labākie rādītāji starp grupu otro vietu ieguvējiem, kas garantēja vietu labāko četriniekā.

Svētdien pusfinālā pretī nāca citas apakšgrupas uzvarētāji poļi. Latvijas komanda pirmā izvirzījās vadībā (7:0), taču mājinieki, izmantojot pretinieku noraidījumu, pirmā puslaika beigās pārņēma vadību (7:12). Tomēr pēc pārtraukuma Latvijas regbisti precīzi un pašaizliedzīgi nospēlēja aizsardzībā, veica divus piezemējumus un svinēja uzvaru 17:12.

Finālā pretiniekos atkal bija Rumānijas jaunie regbisti, kuri otrā pusfinālā bija pieveikuši zviedrus 33:0. Sāncenšiem ilgi neizdevās tikt pie pirmajiem punktiem, līdz sestās minūtes beigās piezemējumu veica Gļebs Vorbjovs plus vēl divi punkti par realizācijas sitienu (7:0). Ar pēdējo izspēli pirmajā puslaikā rumāņiem gan piecus punktus izdevās atgūt (7:5), īsi pēc pārtraukuma arī izvirzīties vadībā (7:12), bet jau mača izskaņā veikt vēl vienu piezemējumu (7:19). Pašās beigās piezemējumu izdevās gūt Jānim Cepurītim, taču līdz ar to spēles laiks bija galā – 12:19.

Pēc neoficiālām ziņām, iekļūšana “Trophy Division” finālā garantējusi Latvijas jauniešiem arī vietu nākamā gada Eiropas spēcīgākajā līgā jeb “7s Championship”, kurā piedalās 12 labākās komandas un kurā šogad astoto vietu ieguva Lietuvas jaunie regbisti.

Latvijas U18 izlases sastāvā spēlēja Garkalnes kluba “Livonia” spēlētāji Jānis Cepurītis, Ruslans Sosnars, Dāvis Gabriels Juškus un Gļebs Vorobjovs, kā arī Gabriels Ķirsis un Kristiāns Teležņikovs no regbija kluba “Baldone un Oskars Vītoliņš no Ķekavas “Miesniekiem”. Komandas galvenais treneris ir baldonietis Elmārs Šefanovskis, kurš ir arī Latvijas pieaugušo regbija-7 izlases kapteinis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.