Menu
 

Foto: Atklāts atjaunotais Bulduru tirgus (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Bulduros, Meža prospektā 36, atklāts un darbu sācis atjaunots Bulduru tirgus. Vēsturiskā tirgus rekonstrukcija ilgusi astoņus mēnešus, atjaunots gan tirgus ārējais veidols, sakārtota blakus esošā teritorija, modernizētas un pilnībā atjaunotas iekštelpas. Tirgu atjaunojuši privāti investori, ieguldot aptuveni 2 miljonus eiro, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Bulduru tirgū ir iespējams iegādāties visu ikdienai nepieciešamo pārtikas klāstu: maizi, piena produktus, gaļu un zivis, augļus un dārzeņus, kā arī dažādas delikateses. Tirgū pieejama arī plaša lauksaimnieku produkcija, arī Gruzijas virtuves delikateses. Tirgotāju klāsts ar laiku tiks papildināts. Tirgus ir atvērts katru dienu (ieskaitot brīvdienas) no plkst. 8.00 līdz 20.00.

Tirgus teritorijā ir izveidotas 20 tirdzniecības vietas, 20 autostāvvietas, no tām divas personām ar invaliditāti un divi elektroauto uzlādes punkti. Bulduru tirgus autostāvvieta ir pirmā vieta Jūrmalā, kur uzlādes stacijas jauda sasniedz 150kW, ja uzlādi veic viens elektroauto, dalot to līdz 75kW katram, ja vienlaicīgi uzlādēti tiek divi elektroauto, skaidro valstspilsētas administrācijā.

“Liels prieks par Bulduru tirgus atdzimšanu – gaumīgi un kvalitatīvi sakārtots un atjaunots tas veido mūsu pilsētu skaistāku un ērtāku. Jūrmala ir ieguvusi vēl vienu sakārtotu vietu, kuru patīkami apmeklēt. Bulduru apkaimes iedzīvotājiem, jūrmalniekiem un pilsētas viesiem ir plašākas iespējas iegādāties svaigus un kvalitatīvus produktus,” saka Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

“Bulduru tirgu visi labi zina jau kopš bērnības, no vecmāmiņu un vecāku stāstiem. Tam piemīt īpašais senlaicīgās Jūrmalas gars: šeit vienmēr ir bijuši nopērkami svaigi produkti, tikko cepta maize un dažādi gardumi – viss, ko sirds kāro! Taču jau kādu laiku tirgum bija nepieciešama renovācija. Šobrīd, pēc rekonstrukcijas, varam lepoties ar to, ka ir izdevies saglabāt autentisko ēkas arhitektūru, pielāgojot telpas šodienas apmeklētāju vajadzībām,” saka Bulduru tirgus pārstāvis Andris Litiņš. “Mēs ceram, ka nākotnē tirgus kļūs par vietu, kur līdz ar ikdienas pārtikas iegādi, satikties, apspriest pilsētas jaunumus un nobaudīt gardu maltīti. Jau šobrīd tirgū ir iespējams iegādāties gan kvalitatīvus vietējo tirgotāju labumus, gan arī izmēģināt Latvijai neierastākas garšas.”

Kopējās ēkas atjaunošanas izmaksas pārsniedza 2 miljonus eiro. Tika restaurēta ēkas ārējā daļa, mainīts interjers, izbūvēta terase, kā arī uzlabota un labiekārtota blakus esošā tirgus teritorija. Projekta attīstītājs ir uzņēmums SIA "Sport IN", savukārt tirgus apsaimniekotājs un pārvaldnieks ir uzņēmums SIA “Bulduru tirgus”. Vadošais projekta arhitekts bija Andris Bērziņš un viņa pārstāvētā arhitektūras firma "ARCHAB", būvniecību veica uzņēmums SIA "Anzāģe", vēsta valstspilsētas administrācijā. Projekta vadību un būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi.lv".

Bulduru tirgus tika dibināts 1908.gadā, bet tirdzniecības centra un tirgus paviljona ēkas pagājušā gadsimta 80.gados uzbūvēja pēc “Pilsētprojekta” arhitektu E.Buša un K.Alkšņa projekta. Kaut gan āra tirdzniecība vēl noritēja, ēkas jau daudzus gadus atradās degradētā stāvoklī. Veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā 2022.gadā tika uzsākta ēkas un piegulošās teritorijas rekonstrukcija. 2023.gada 29.jūnija domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par tirgus statusa piešķiršanu ēkai Meža prospektā 36; lēmums pieņemts, balstoties uz tirgus pārvaldītāja iesniegto dokumentāciju atbilstoši normatīvo aktu prasībām. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.