Menu
 

Aptauja. Kā valsts var veicināt dzimstību? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Pērn Latvijā bija viszemākais dzimstības rādītājs pēdējo 100 gadu laikā, un šogad dzimstības lejupslīde turpinās – šogad pirmajos piecos mēnešos reģistrēti 5770 jaundzimušie, kas ir par 15% jeb 1022 jaundzimušajiem mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

ZANE, uzņēmēja
Gan Latvijā, gan pasaulē situācija ir ļoti nedroša. Varu teikt, ka šobrīd nav bērnu laiks, bet valsts, protams, var veicināt drošības un stabilitātes sajūtu –  nepieļaujot palielināt cenas pamatvajadzību nodrošināšanai.  Lai cilvēki ir droši, ka varēs samaksāt par elektrību, nopirkt sev un bērniem pārtiku.

INGŪNA, šuvēja
Jaunie cilvēki nav pārliecināti, ka spēs izdzīvot paši un vēl bērnus pabarot. Svarīgi ir, lai no valsts puses tiktu izrādīta lielāka ieinteresētība pret ģimenēm ar bērniem, lai civēki sajustu, ka viņi ir vajadzīgi, lai viņi būtu droši, ka spēs nodrošināt bērniem veselības aprūpi un izglītību.

INESE, ierēdne
Mums pašiem ir trīs bērni, un es varu teikt, ka ļoti svarīga ir pieredze, audzinot pirmo bērniņu. Ja ir nodrošināta vieta bērnudārzā, ja ir pieejama kvalitatīva veselības aprūpe, tad tas rada vecākiem drošības sajūtu, ka var laist pasaulē vēl bērniņus.

ALEKSANDRS, tālbraucējs šoferis
Ja jaunie cilvēki pamet valsti, tad nekas te nevar mainīties. Atliek tikai iebraukt kādā no Eiropas valstīm, visur var dzirdēt latviešu valodu. Un tie visi ir jauni cilvēki, kas tur dzīvo. Mūsu valstī viņi neredz perspektīvu! To valstij vajadzētu apturēt – cilvēku aizbraukšanu.

#SIF_MAF2023
Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.