Logo
Drukāt šo lapu

Ukrainas pasts izlaidīs pastmarku par godu paukotājai Harlanai

Ukrainas pasta uzņēmums "Ukrpošta" plāno izlaist pastmarku par godu Ukrainas paukotājai Olgai Harlanai, kura ceturtdien tika diskvalificēta pasaules čempionātā Milānā par atteikšanos paspiest roku pretiniecei no Krievijas.

Par šo ieceri lietotnē "Telegram" paziņoja "Ukrpošta" ģenerāldirektors Ihors Smeļanskis, kurš arī publicēja fotogrāfiju ar jaunās pastmarkas potenciālo dizainu.

"Lūk, šādu marku mums "Ukrpoštā" ierosina izlaist. Mēs, protams, padomāsim, bet pie kaut kā līdzīga jau tiek strādāts - tātad gaidiet augusta sākumā. Bet Olga Harlana ir ļoti laba!" rakstīja Smeļanskis.

Jau ziņots, ka četrkārtējā pasaules čempione Harlana pasaules meistarsacīkstēs pārspēja Krievijas paukotāju Annu Smirnovu, kura pasaules čempionātā sacenšas kā neitrālā sportiste.

Pēc cīņas ukrainiete atteicās paspiest roku Smirnovai, kura to nosauca par necieņu un atteicās pamest laukumu. Harlana par savu rīcību tika diskvalificēta.

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma Ukrainā ir sācies filatēlijas bums. Cilvēki visā valstī sākuši krāt pastmarkas, kas saistītas ar šo karu vai zīmīgiem notikumiem, kurus Ukraina piedzīvojusi šajā laikā.

Par pirmo kļuva pastmarka ar Čūsku salas aizstāvja leģendāro frāzi "Krievijas karakuģi, ej nahuj". Tā tika atzīta par 2022.gada labāko pastmarku pasaulē, piešķirot prēmiju "World Post & Parcel Awards-2023". 24.jūlijā kļuva zināms, ka leģendārā pastmarka ieguvusi "filatēlijas Oskaru", uzvarot 35 valstu konkurencē.

26.jūlijā tika uzsākta Ukrainas Drošības dienestam veltītas pastmarkas pārdošana. Šī marka ir izlaista 1 miljona 75 tūkstošu eksemplāru tirāžā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024