Menu
 

Uzsākts darbs pie finansējuma piesaistes vairākiem ceļu investīciju projektiem Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Šomēnes Ķekavas novada pašvaldība Satiksmes ministrijā (SM) iesniegs vairākus investīciju projektu pieteikumus atzinumu saņemšanai – četrus ceļu investīciju projektus, kā arī apvienotā gājēju ceļa un veloceļa izbūves gar autoceļu V2 no Katlakalna ielas līdz Kāpu ielai projekta pieteikumu, pretendējot uz valsts budžeta aizņēmumu, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Pašvaldība ir veikusi publiskā iepirkuma procedūras būvdarbu, būvuzraudzības un autoruzraudzības darbu veikšanai projekta “Apvienotā gājēju ceļa un veloceļa izbūve gar autoceļu V2 Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, no Katlakalna ielas (a/c V1) līdz Kāpu ielai” realizēšanai.

Projekta kopējās izmaksas ir 207 675, 68 eiro (ieskaitot PVN 21%), no tiem 30 334, 60 eiro līdzfinansēs pašvaldība. Projekta realizēšanai pilnā apjomā nepieciešams aizņēmums Valsts kasē 171 896, 08 eiro apmērā. Lai pretendētu uz valsts budžeta aizņēmumu, SM tiks iesniegts projekta pieteikums atzinuma saņemšanai par tā atbilstību vērtēšanas nosacījumiem un pēc tam arī lūgta Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes atļauja Valsts kases aizdevuma piešķiršanai.

Ķekavas novada dome lēmusi arī par vairāku ceļu investīciju projektu pieteikumu iesniegšanu SM. Pašvaldība iecerējusi pārbūvēt Odukalna ielu, Naudītes ielu no Ķekavas apvedceļa līdz Asteru ielai Katlakalnā un Ķeguma prospektu no Parka ielas līdz Tilta ielai Baldonē, kā arī izbūvēt Titurgas PII apkārtējo ceļu infrastruktūru Baložos. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas, atbilstoši būvdarbu iepirkuma rezultātiem tiks izstrādāti domes lēmumprojekti par to realizācijai nepieciešamo finansējumu. Investīciju projekti Satiksmes ministrijā jāiesniedz līdz 14.augustam, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.