Menu
 

No darba aiziet Valsts vides dienesta vadītāja Baklāne-Ansberga; dienestu sagaida būtiskas pārmaiņas

  • Autors:  LETA
Foto - www.vvd.gov.lv Foto - www.vvd.gov.lv

No darba aizgājusi Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, turklāt, kā noskaidroja aģentūra LETA, dienestu sagaida būtiskas pārmaiņas.

Kā aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Baklāne-Ansberga izbeidza darba attiecības uz abpusējas vienošanās pamata. VARAM izsaka pateicību Baklānei-Ansbergai par ieguldīto darbu dienesta attīstībā, aizvadot amatā vairāk nekā četrus gadus.

Tikmēr no 12.augusta VVD ģenerāldirektora pienākumus uz laiku uzdots pildīt VARAM valsts sekretāra vietniekam vides aizsardzības jautājumos Andrim Ķēniņam. Ķēniņš pienākumus pildīs līdz brīdim, kad atklātā konkursā tiks izraudzīts jauns VVD ģenerāldirektors.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Baklāne-Ansberga, vienošanās parakstīta jūlijā. Tā notikusi pēc ministra Māra Sprindžuka (AS) iniciatīvas, pamatojoties uz pušu atšķirīgo izpratni par iestāžu kompetencēm un pārmaiņu ieviešanas procesiem.

VVD "Facebook" lapā bijusī VVD vadītāja norāda, ka ar lepnumu atskatās uz mazliet vairāk nekā četru gadu laikā kopīgi paveikto darbu VVD attīstībā. "Esam pārliecinoši iekļuvuši starp valsts pārvaldes līderiem digitālās transformācijas jomā, kā arī ieguvuši iedzīvotāju un partneru atzinību par paveikti gan krīžu, gan ikdienas jautājumu risināšanā. Panākumu pamatā ir bijis smags darbs, drosmīgi lēmumi, skaidra virzība uz attīstības mērķiem un tiesiskums kā kopīga vērtība," norāda Baklāne-Ansberga, pateicoties dienesta profesionāļu komandai.

Kā aģentūrai LETA atzina Sprindžuks, VVD vadītāja maiņa bijusi viņa iniciatīva ar mērķi panākt būtiskas pārmaiņas dienesta darbā. Galvenais mērķis esot mainīt primitīvo "visu aizliegt" pieeju uz tādu, kas vērsta uz sadarbību un atbildības deleģēšanu pašvaldībām un iedzīvotājiem, palielinot paškontroli.

Viņa ieskatā, nepieciešams uzlabot dialogu starp VARAM Vides departamentu un VVD, kā arī nepieciešams būtisks darbs, mainot tiesisko regulējumu. Tāpat nepieciešams šajā jomā samazināt administratīvo slogu un fokusēties uz jautājumiem, kuros vides riksi ir lieli.

Veids, kā pašlaik tiek risināti vides jautājumi, ir nokalpojis, ir jauni izaicinājumi, ir zaļā kursa prasības, aprites ekonomika. Līdz ar to VVD darbs jāvirza uz sadarbību, veicinot pašvaldību, uzņēmēju un iedzīvotāju izpratni izvēlēties videi draudzīgākas tehnoloģijas. Nepieciešama arī virzība uz modernākiem kontroles modeļiem nekā pašlaik, kad kontroli nodrošina inspektori un VVD ir nepietiekama kapacitāte, uzskata politiķis.

VVD esot nepieciešams jauns grūdiens un reformas, skaidroja ministrs, paužot cerību, ka pašā sistēmā ir cilvēki, kas izprot gan sistēmu, gan tiesisko ietvaru un ir gatavi virzīt nepieciešamās pārmaiņas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.