Menu
 

"Merito" un "Saules Energy" investējuši 2,5 miljonus eiro saules elektrostacijas izveidē Inčukalnā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Investīciju uzņēmums "Merito Partners" ("Merito") kopā ar atjaunīgās enerģijas projektu attīstītāju "Saules Energy" ieguldījuši 2,5 miljonus eiro saules elektrostacijas (SES) izveidē Siguldas novada Inčukalnā, informēja "Merito" pārstāvji.

Inčukalna pagastā ir uzbūvēta lielākā SES Siguldas novadā, kas ar videi draudzīgu elektroenerģiju apgādās vismaz 1650 mājsaimniecību. Projekta īstenotāji ir Latvijas investīciju fonds "Merito Sustainable Energy Fund I" un atjaunīgās enerģijas projektu attīstītājs "Saules Energy".

Inčukalna SES teritorijā 4,5 hektāru platībā ir izvietoti vairāk nekā 5600 saules paneļu. Jaunās elektrostacijas jauda ir 3,1 mehavats (MW), un tā gadā saražos vismaz 3,3 miljonus kilovatstundu (kWh) elektrības.

Inčukalna SES atklāšana notiks trešdien, 30.augustā, plkst.11 Siguldas novadā, Inčukalna pagastā, "Lavitās".

Saules elektrostacijas atklāšanā piedalīsies Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, AS "Sadales tīkls" tīkla pārvaldības direktors Armands Staltmanis, "Merito" vadošais partneris un līdzdibinātājs Mikus Janvars, "Saules Energy" valdes priekšsēdētājs Artūrs Plūme, kā arī projekta īstenotāju komanda un investori.

Inčukalna SES īpašnieks ir pašmāju investīciju fonds "Merito Sustainable Energy Fund I", kas ieceres īstenošanai piesaistījis pieredzējušus ekspertus no uzņēmuma "Saules Energy". Jaunās SES izveidē investēti 2,5 miljoni eiro, ko veido 58 investoru ieguldījums un AS "Citadele banka" aizdevums 1,2 miljonu eiro apmērā.

Inčukalna SES ir trešā no astoņām saules elektrostacijām, kas uzbūvēta "Merito Sustainable Energy Fund I" īstenotajā vērienīgajā Latvijas zaļās elektroenerģijas projektā. Lai stiprinātu Latvijas enerģētisko neatkarību, "Merito" fonds šogad un 2024.gadā kopumā ieguldīs 50 miljonus eiro astoņu jaunu SES izveidē Latvijas reģionos.

"Merito Partners" reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Kesenfelds (76,92%), Mārtiņš Baumanis (11,83%), Mikus Janvars (5,92%), Jānis Pizičs (2,96%), Laila Hartmane (1,18%) un Vairis Dmitrijevs (1,18%).

"Firmas.lv" liecina, ka "Saules Energy" reģistrēta 2023.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 10 000 eiro. Uzņēmuma 75% daļas pieder "KS Merito Sustainable energy fund I AIF", pa 9,38% - SIA "Solar energy fund" un SIA "Eco energy investments", bet 6,25% - SIA "LG management".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.