Menu
 

Izsludināta pieteikšanās sociālās uzņēmējdarbības konkursam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ar mērķi stiprināt un attīstīt sociālo uzņēmējdarbību Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija kopā ar "Luminor" banku turpina ikgadējo tradīciju un izsludina pieteikšanos sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursam "Tam labam būs augt 2023". Šogad kopējais balvu fonds - finansējums sociālās biznesa idejas realizēšanai vai organizācijas attīstībai - ir 8000 eiro. Dalība konkursā ir bez maksas, un pieteikties iespējams līdz 20.septembrim, informē asociācijā.

Konkursā aicināti piedalīties esošie un topošie sociālie uzņēmēji no visas Latvijas. Tie var būt uzņēmumi ar vai bez sociālā uzņēmuma statusa, biedrības un nodibinājumi, kam nepieciešamas finansējums kādas jaunas idejas vai jau esoša projekta realizēšanai. Tāpat var pietiekties individuālas personas, kuras vēl tikai lolo savu sociālās uzņēmējdarbības ideju un meklē tai starta finansējumu. Pieteikt var organizāciju vai biznesa ideju, kas atbilst sociālās uzņēmējdarbības būtībai un definīcijai - ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālo problēmu un radīt labumu sabiedrībai.

"Ņemot vērā globālās aktualitātes, šogad konkursā ieviesta tematiskā kategorija - papildu punktus vērtēšanā iegūs tās idejas, kur piedāvātais produkts vai pakalpojums risina ilgtspējas jautājumus, vērsts uz dabas saudzēšanu un zaļo kursu. Šobrīd Latvijā dažādās jomās aktīvi darbojas 210 uzņēmumi, kam piešķirts sociālā uzņēmuma statuss, taču realitātē sociālās uzņēmējdarbības veicēju ir daudz vairāk. Konkurss "Tam labam būs augt" ir vērtīgs atbalsts un atspēriens jaunu sociālā biznesa ideju uzsākšanai un jau esošu organizāciju stiprināšanai," konkursa ideju skaidro asociācijas vadītāja Regita Zeiļa.

"Esam gandarīti turpināt mūsu sadarbību ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju, jau trešo gadu atbalstot sociālos uzņēmējus un sociālās uzņēmējdarbības ideju autorus viņu projektu īstenošanā. "Luminor" ir svarīgi sniegt atbalstu pašaizliedzīgiem uzņēmējiem, kuru mērķis ir sniegt ieguldījumu sabiedrībai kopumā. Latvijā turpina darboties daudzi sociāli atbildīgi uzņēmumi, un, neskatoties uz ekonomiski sarežģīto situāciju, vēlamies atbalstīt arī jaunu, inovatīvu un uz vērtībām balstītu ideju īstenošanu. Konkurss ir lieliska iespēja uzņēmumiem, biedrībām un ar iniciatīvu apveltītiem cilvēkiem saņemt atbalstu un realizēt savu biznesa ideju vai projektu," saka "Luminor" vadītāja Latvijā Kerli Varesa.

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Lai pieteiktu dalību, ir jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa. Konkursa otrajai kārtai tiks virzītas 25 spēcīgākās idejas, kuru autori piedalīsies apmācībās un apgūs pičošanas mākslu. Konkursa fināls notiks 12.oktobrī Rīgā, kur desmit finālisti kāps uz skatuves un piecās minūtēs prezentēs savu ideju konkursa žūrijai un tiešraides skatītājiem visā Latvijā. Arī tiešraides skatītājiem būs iespēja balsot par savu favorītu. Konkursa noslēgumā divi dalībnieki katrs saņems naudas balvu 4000 eiro apmērā. Uzvarētājus noteiks konkursa žūrija un tiešraides skatītāju balsojums, skaidro asociācijā.

Prezentāciju konkurss "Tam labam būs augt" notiek jau ceturto gadu. Pērn tajā pieteicās vairāk nekā 50 dalībnieku un finālā uzvaru guva sociālais uzņēmums "GL Development", kas ražo funkcionālos apģērbus un aksesuārus bērniem ar kustību traucējumiem. Par otru uzvarētāju kļuva Branku jauniešu centrs "Tuvu" ar ideju Ozolniekos izveidot "Coffee Shop" - konteinera tipa kafejnīcu, kur jauniešiem iegūt pirmo oficiālo darba pieredzi un tādējādi atvieglot viņu iekļūšanu darba tirgū. Konkursa nolikums un pieteikuma anketa atrodama Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas tīmekļvietnē sua.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.